Curd: দৈৰ সৈতে মিহলাই খাব দুটা বস্তু, কোনসকল লোকে খাব নালাগে দৈ ?

যদি আপুনিও ডায়েটিং কৰি ভাগৰি পৰিছে, তেন্তে এতিয়াই হৈছে এটা সহজ আৰু ফলপ্ৰসূ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰৰ সময়।(Curd)

গৰম দিন অহাৰ লগে লগে ওজন কমাবলৈ প্ৰতিযোগিতাত নামি পৰে মানুহ। মানুহে জিম, ডায়েট আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ডিটক্স ট্ৰেণ্ড অনুসৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু যদি আপুনি বেছি কষ্ট নকৰাকৈয়ে শৰীৰৰ চৰ্বি সোনকালে হ্ৰাস কৰিব পাৰে, তেন্তে পাকঘৰত থকা তিনিটা বস্তু ব্যৱহাৰ কৰিয়েই ওজন কমাব পাৰে। ক’লা নিমখ আৰু জালুক দৈত মিহলাই খালে শৰীৰৰ বিপাকীয় ক্ৰিয়া প্ৰক্ৰিয়া ক্ষিপ্ৰ হয়, যাৰ ফলত চৰ্বি স্বাভাৱিকভাৱে কমে।

এই ঘৰুৱা ঔষধে কেৱল ওজন কমোৱাতে সহায় নকৰে, হজম শক্তি বৃদ্ধি, ভোক নিয়ন্ত্ৰণ আৰু শৰীৰৰ ভিতৰৰ পৰা বিষমুক্ত কৰাতো ফলপ্ৰসূ। যেতিয়া ক’লা নিমখ আৰু জালুক দৈত উপস্থিত প্ৰ’টিন আৰু প্ৰ’বায়’টিকৰ সৈতে মিহলি কৰা হয়, তেতিয়া ই ছুপাৰ ফেট-কাটাৰৰ সংমিশ্ৰণত পৰিণত হয়। এই ঔষধৰ উপকাৰিতা আৰু ইয়াক কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি জানো আহক।

দৈ কিয় ফলপ্ৰসূ ?
দৈ উচ্চ প্ৰটিন আৰু প্ৰ’বায়’টিক খাদ্য, যিয়ে পাচন শক্তি বৃদ্ধি আৰু বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। দৈ খালে পেটটো দীৰ্ঘ সময়লৈকে ভৰি থাকে, যাৰ ফলত অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খোৱাৰ হেঁপাহ কমে।

ক’লা নিমখত থকা খনিজ পদাৰ্থই শৰীৰক বিষমুক্ত কৰি পানীৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে। একে সময়তে জালুকত পোৱা পাইপেৰিন নামৰ মৌলটোৱে চৰ্বি কোষ ভাঙি চৰ্বিৰ বিপাকীয় ক্ৰিয়া ত্বৰান্বিত কৰে।

সতেজ দৈৰ বাটি এটাত এচিকুট ক’লা নিমখ আৰু আধা চামুচ জালুকৰ গুড়ি মিহলাই লওক। দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱাৰ আগতে বা ৰাতিপুৱা খালী পেটত খাব লাগে এই দৈ। ইচ্ছা কৰিলে ইয়াত অলপ নেমুৰ ৰসও দিব পাৰে, যাৰ ফলত ইয়াৰ সোৱাদ আৰু প্ৰভাৱ দুয়োটা বৃদ্ধি পায়।

সাৱধান হওক এইসকল লোক-
অতিৰিক্ত পৰিমাণে দৈ গ্ৰহণ নকৰিব অন্যথা ইয়াৰ ফলত পেটৰ বিষ হব পাৰে।
উচ্চ ৰক্তচাপ বা আলচাৰ ৰোগীয়ে প্ৰথমে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগে।

Related Articles