Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

শীতকালত হাৰ্ট এটেক বৃদ্ধি হোৱাৰ কাৰণ সমূহ জানো আহক…

শীতকালত হাৰ্ত এটেকৰ সম্ভাৱনাও বাঢ়ে। ইস্কিমিক হাৰ্ট ডিজিজৰ চূড়ান্ত পৰ্যায়ৰ নাম হ’ল হাৰ্ট এটেক। ধমনীৰ কোনো অংশত চৰ্বি জমা হৈ সুৰুঙা ঠেক হৈ পৰাৰ ফলত তেজৰ চালচল ব্যাহত হয় আৰু হৃদযন্ত্ৰত যন্ত্ৰণা অনুভূত হয়। এই অৱস্থা বাঢ়ি গৈ চূড়ান্ত
Read More...

কি কি থলুৱা খাদ্য দ্বাৰা ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণৰ কৰিব পাৰি জানক…

ডায়েবেটিছ ৰোগে দিনক দিনে মানুহক নিজৰ কবলত লৈছে। আজিৰ সময়ত জনসাধাৰণৰ জীৱনশৈলী আৰু খাদ্যাভ্যাসৰ বহু পৰিৱৰ্তন হৈছে। ইয়াৰ বাবেই এই ৰোগে ঘৰে ঘৰে বিয়পি পৰিছে। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপোনাৰ আপোনজনৰ এই ৰোগ হয়, তেন্তে আপুনি পঢ়িব লাগিব। এই চাৰিটা
Read More...

সকলোলোকে ফুলকবি খোৱাটো উচিত নহয়! কোন কোন লোকে ফুলকবি খোৱা উচিত নহয় জানক…

ফুলকবি অসুবিধা: ফুলকবি বেছিভাগ মানুহেই মৰমেৰে খায়। ফুলকবি স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী যদিও কিছুমান ৰোগত ই ক্ষতিকাৰক হৈ পৰে। কোনজন মানুহে ফুলকবি খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে জানো। ফুলকবিৰ দৰে শাক-পাচলি আমাৰ ঘৰত দৈনিক প্ৰস্তুত কৰা হয়। কেতিয়াবা
Read More...

সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে খোৱা লোৱাৰ বিধান সমূহ জানো আহক…

সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে খোৱা লোৱাৰ বিধান : সু-স্বাস্থ্যই মানুহৰ পৰম ধন স্বাস্থ্যহীনতাই কৰে কলুষিত মন সু-স্বাস্থ্য সকলোৰে কাম্য। কিন্তু কামনা কৰিলে জানো সু-স্বাস্থ্য লাভ কৰিব পাৰিব। ইয়াৰ বাবে লাগিব পুষ্টিকৰ আহাৰ। কাৰণ আহাৰ হৈছে মানুহৰ
Read More...

শীতকালৰ ৰোগ আৰু ল’বলগীয়া সতৰ্কতাসমূহ জানক…

এতিয়া শীতকাল চলি আছে৷ গ্ৰীষ্মকালৰ তুলনাত শীতকাল বহুতৰ বাবে বেচি সুখপ্ৰদ বা আৰামদায়ক৷ জহকালিৰ তুলনাত জাৰকালি ৰোগৰ প্ৰাদূৰ্ভাৱো কম৷ বছৰটোত শীতৰ প্ৰভাৱ বেচি থকা অঞ্চলসমূহৰ লোকক কমকৈ ৰোগাক্ৰান্ত হোৱা দেখা যায়৷ তাৰ বিপৰীতে ট্ৰপিকেল দেশসমূহত,
Read More...

কমলাৰ বাকলি ব্যৱহাৰ কৰি পাব বহুতো উপকাৰিতা

যদি আপুনিও কমলাৰ বাকলি খোৱাৰ পিছত পেলাই দিয়ে, তেন্তে আপুনি তেনে কৰাটো বন্ধ কৰিব। আজি আমি আপোনালোকক ক'ম কমলাৰ বাকলি উপকাৰিতাৰ বিষয়ে, যিটো জানি আচৰিত হ'ব। ভিটামিন চিৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ কমলা স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য
Read More...

এই ছুপাৰফুডে ‘মৃত্যু’ আঁতৰাই ৰাখে, কিন্তু খাবলৈ ঘৃণনীয় যেন লাগে, প্ৰস্তুত কৰাৰ পদ্ধতি জনো আহক…

নাট্টো ডিচ জাপানৰ পৰম্পৰাগত খাদ্য। ইয়াৰ মানুহে দীৰ্ঘদিন ধৰি ইয়াক ছুপাৰফুড বুলি গণ্য কৰি আহিছে। ই তেজৰ সোঁত সঠিকভাৱে ৰাখে আৰু লগতে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনাও হ্ৰাস কৰে। কেৱল এয়াই নহয়, কোভিদে ১৯ (কভিড-১৯)কো পৰাস্ত কৰিব পাৰে। এই খাদ্য সন্দৰ্ভত
Read More...

আনাৰসৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

আমাৰ বিশ্বাস, খুব কমসংখ্যক মানুহৰ মনলৈহে এনে ভাব নহাকৈ থাকিব পাৰে আৰু নহাৰ মূলতে থাকে তেনে লোকৰ শাৰীৰিক সমস্যা। ইয়াক বজাৰত বিক্ৰীৰ বাবে দ’ম কৰি ৰখা অৱস্থাত দেখা পালে বহুতৰ আকৌ মনত পৰে সেই মুখৰোচক সাঁথৰটোলৈ- ‘গছৰ ওপৰত গুটি, গুটিৰ ওপৰত গছ,
Read More...

গুৱাহাটী চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় হাস্পতালৰ প্ৰেক্ষাগৃহত ৰাজ্যিকভাৱে পালন বিশ্ব এইডছ দিৱস- কি ক’লে…

মানুহৰ মাজত সজাগতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে প্ৰতিবছৰে ১ ডিচেম্বৰৰ দিনটোত গোটেই বিশ্বতে 'বিশ্ব এইডছ দিৱস' পালন কৰা হয় । এইডছ নিৰ্মূলৰ বাবে বিশ্বজুৰি স্বাস্থ্যকৰ্মী তথা সমাজকৰ্মীসকলে যুঁজ চলাই আছে। এইবাৰ "সমতা" বিষয়বস্তু হিচাপে লৈ বৃহস্পতিবাৰে
Read More...

কাজু বাদাম প্ৰতিদিনে ৩/৪ টা খালে কি কি উপকাৰ হয় জানো আহক…

কাজুৰ যথেষ্ট গুণ আছে -সাধাৰণতে মহিলাসকলৰ মেন’পজৰ পাছত টোপনিৰ ব্যাঘাত জন্মে।এই সময়ত হৰম’নৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে শৰীৰত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পৰে।অযথা মানসিক চাপ হয়।এই ক্ষেত্ৰত নিয়মীয়াকৈ কাজু বাদাম প্ৰতিদিনে ৩/৪ টা খালে এই সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰি থাকিব পাৰি।
Read More...