Curd: এই ৪টা বস্তু দৈৰ লগত নাখাব, পেটৰ বাবে বিষত ভুগিব!

সাধাৰণতে স্বাস্থ্যকৰ আৰু শীতল বস্তু বুলি গণ্য কৰা দৈ। (Curd)বহুতে খাদ্যৰ লগত দৈ। কিন্তু আপুনি জানেনে কিছুমান বিশেষ বস্তুৰ সৈতে দৈ খালে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে! কিছুমান খাদ্য সামগ্ৰী দৈৰ লগত মিহলাই খালে পেটৰ গেছ, পেট ফুলা আৰু পাচনতন্ত্ৰৰ অন্যান্য সমস্যা হ’ব পাৰে। গতিকে সেই ৪ টা বস্তুৰ বিষয়ে জানি লওক যিবোৰ দৈৰ লগত খালে পেট বেয়া হ’ব পাৰে।

প্ৰায়ে বহুতে খাদ্যত ফলমূল আৰু দৈ গ্ৰহণ কৰে। কিন্তু এইটো নিয়ম ভুল প্ৰথা হ’ব পাৰে। বিশেষকৈ কমলা, আঙুৰ বা নেমুৰ দৰে টেঙা ফলৰ সৈতে দৈ খালে পেটত গেছ সৃষ্টি হোৱাৰ লগতে পাচনত বাধাৰ সৃষ্টি হয়। ছাইট্ৰাছ ফল আৰু দৈ দুয়োটা বিভিন্ন ধৰণে হজম হয়, যাৰ ফলত পেটত ভাৰসাম্যহীনতা হ’ব পাৰে।

মাছ আৰু দৈ

মাছ আৰু দৈ একেলগে খালেও পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। মাছত প্ৰটিন আৰু দৈত লেক্টিক এচিড থাকে, যিবোৰ একেলগে হজম শক্তি লেহেমীয়া কৰিব পাৰে। এনে কৰিলে প্ৰায়ে পেটত গেছৰ সমস্যা আৰু গধুৰতাৰ সৃষ্টি হয়।

আলু আৰু দৈ

আলু আৰু দৈ একেলগে মিহলাই খালে প্ৰায়ে পেটৰ ক্ৰেম্প আৰু পেট ফুলিব পাৰে। আলুত ষ্টাৰচ আৰু দৈত লেক্টিক এচিড থাকে, একেলগে খালে পেটৰ বিষ হ’ব পাৰে।

চেনি আৰু দৈ

কিছুমানে দৈত চেনি দি মিঠা কৰি ভাল পায় যদিও এই সংমিশ্ৰণ পেটৰ বাবেও ভাল নহয়। চেনিৰ সৈতে দৈ সেৱন কৰিলে পাচন প্ৰক্ৰিয়া লেহেমীয়া হয় আৰু শৰীৰত এলাৰ্জী বা ফুলাৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।

Related Articles