Foods To Eat Raw: কোনবোৰ খাদ্য খাব লাগে কেঁচাকৈ ? কেঁচাকৈ খালেহে লাভ কৰিব পুষ্টি !

যদি আপুনি সুস্বাস্থ্য (Foods To Eat Raw) বিচাৰে তেন্তে কিছুমান খাদ্য কেঁচাকৈ খাব লাগিব। সকলো খাদ্য ৰান্ধি খালে প্ৰয়োজনীয় পুষ্টি আৰু এনজাইম ধ্বংস হয়, যাৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ উপকাৰীতা কম হ’ব পাৰে। আজি আমি আপোনালোকক এনেধৰণৰ ৫টা খাদ্যৰ বিষয়ে ক’ম, যিসমূহ কেঁচাকৈ খাব লাগে।

কেঁচা বীটত নাইট্ৰেট, আঁহ আৰু পটাছিয়াম থাকে। হৃদৰোগ, ৰক্তচাপ আৰু বিষমুক্তকৰণত সহায়ক বীট। ইয়াৰ মিঠাই চালাড, জুচ আৰু স্মুদি আৰু সুৱাদযুক্ত কৰি তোলে। ইয়াৰ উপৰিও ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা, শক্তি আৰু জ্ঞান ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, সেইবাৰে বীট কেঁচাকৈ খাব লাগে।

কেঁচা কেপচিকামে সৰ্বাধিক পুষ্টি প্ৰদান কৰে। ৰান্ধিলে ই ভিটামিন চি আৰু বি হেৰুৱাই পেলায়। কেঁচা কেপচিকামত এন্টিঅক্সিডেন্ট, এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী কম্পাউণ্ড আৰু আঁহ থাকে যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা, সুস্থ হজম আৰু কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধত সহায় কৰে। চালাড, চেণ্ডুইচত কেপচিকাম যোগ কৰিলে শৰীৰত বিভিন্ন ধৰণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায়।

ব্ৰকলিৰ পুষ্টিকৰ উপাদান কেঁচাকৈ খালে বেছি ফলপ্ৰসূ হয়। ৰন্ধা-বঢ়া কৰিলে পুষ্টিকৰ উপাদানবোৰ নষ্ট হয়। ই ৯০% পৰ্যন্ত ভিটামিন চি আৰু ৫০% পৰ্যন্ত আঁহ নাইকিয়া কৰিব পাৰে। কেঁচা ব্ৰকলিত ছালফ’ৰাফেন নামৰ এক শক্তিশালী কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধী যৌগও থাকে, যিয়ে কেন্সাৰৰ দৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে। ভাল স্বাস্থ্যৰ বাবে চালাড বা ৰসত কেঁচা ব্ৰকলি দিব।

কেঁচা বিলাহীত ভিটামিন এ, কে আৰু ফলেটৰ দৰে প্ৰয়োজনীয় ভিটামিন থাকে যিয়ে সুস্থ দৃষ্টিশক্তি আৰু হাড়ৰ উন্নতিত সহায় কৰে। কেঁচা বিলাহীয়ে চালাড, চেণ্ডুইচত সোৱাদযুক্ত কৰি তোলে।

কেঁচা পিঁয়াজত আঁহ, ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকে, যিয়ে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ এন্টিবেক্টেৰিয়েল গুণে সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে। সিজোৱা বা পোৰা পিঁয়াজে কুৱেৰচেটিন নামৰ এক শক্তিশালী এন্টিঅক্সিডেন্ট ধ্বংস কৰে। সেইবাবে চালাড, চেণ্ডুইচত কেঁচা পিঁয়াজ দিব লাগে। ই হজম শক্তি উন্নত কৰে।

Related Articles