Honey And Ghee: ঘিউ আৰু মৌ একেলগে পেটত হয় বিষ, কেতিয়াও নাখাব !

ঘিউ আৰু মৌ দুয়োটা স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। আয়ুৰ্বেদেও ঘিউ আৰু মৌক স্বাস্থ্যৰ বাবে অপৰিহাৰ্য বুলি গণ্য কৰে যদিও মৌ আৰু ঘিউ একেলগে খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে বিপদজনক।(Honey And Ghee)

আমি আমাৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলৰ পৰা শুনিছো যে মৌ আৰু ঘিউ একেলগে খোৱাটো বিষৰ দৰে। আমাৰ প্ৰাচীন চিকিৎসা ব্যৱস্থাতো একে কথাই কোৱা হৈছে। কাৰণ দুয়োটাই একেলগে শৰীৰত বিষাক্ত পদাৰ্থ উৎপন্ন কৰে, যাৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ ওপৰত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰে। আনহাতে যেতিয়া মৌ আৰু ঘিউৰ গুণসমূহ সঠিক পৰিমাণত আৰু সঠিক সময়ত ব্যৱহাৰ হয়, তেতিয়া শৰীৰৰ বাবে অমৃতৰ দৰে হয়।

ঘিউ আৰু মৌ খোৱাৰ সমস্যা-
মৌ আৰু ঘিউ দুয়োবিধেই অত্যন্ত পুষ্টিকৰ পদাৰ্থৰে সমৃদ্ধ যদিও সমান পৰিমাণে মিহলি কৰিলে ইটোৱে সিটোৰ গুণৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাৰ পৰিৱৰ্তে বিপৰীত প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। খালী পেটত বা অত্যধিক পৰিমাণে এই মিশ্ৰণ খালে পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা, অলসতা, ওজন বৃদ্ধি আৰু অন্যান্য স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে, এই দুয়োটা বস্তুত কোনো তৃতীয় পদাৰ্থৰ লগত মিহলাই কৰি খাব পাৰে।

বিষক্ৰিয়া কেতিয়া হয়?
আয়ুৰ্বেদত এই দুটাৰ সংমিশ্ৰণক অমৃত বুলি প্ৰশংসা কৰা হয়, কিন্তু সঠিক পৰিমাণত আৰু সঠিক সময়ত গ্ৰহণ কৰিলে এই দুয়োটা বস্তু অমৃত হ’ব পাৰে। যেনে মৌ আৰু ঘিউৰ মিশ্ৰণ যদি গৰম বা উতলি থকা গাখীৰ, চাহ, মাংস-মাছ, মূলা আদিৰ লগত খাই তেন্তে ই শৰীৰৰ বাবে বিষাক্ত হ’ব পাৰে।

যদি মৌ নেমু, দালচেনি, আদা, কুহুমীয়া পানীৰ লগত মিহলাই খাই তেন্তে ই শৰীৰক বহু ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষা প্ৰদান কৰিব পাৰে, হজম শক্তি উন্নত কৰিব পাৰে আৰু শৰীৰৰ বিষমুক্ত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।

যদি ঘিউৰ লগত হালধী, তুলসী, দালচেনিৰ দৰে ঔষধি গুণেৰে সমৃদ্ধ বনৌষধি মিহলি কৰা হয়, তেন্তে ইয়াৰ গুণ বহুগুণ বৃদ্ধি পায়। আয়ুৰ্বেদত উল্লেখ আছে যে ঘিউৰ লগত হালধী সংমিশ্ৰণে ওজন কমাবলৈ, নতুন ৰক্তবাহী নলী গঠনত সহায় কৰে, হৃদযন্ত্ৰই স্বাস্থ্য উন্নত কৰে আৰু বৃক্কৰ কাৰ্য্যক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।

Related Articles