Breaking

মদ্যপান কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে বেয়া নহয়? এক গৱেষণাত প্ৰকাশ পাইছে এই কথা…

0 160

WHOৰ এক প্ৰতিবেদন ওলাইছে য’ত প্ৰকাশ পাইছে যে কেনে ধৰণে আৰু কিমান পৰিমাণৰ মদ্যপান কৰিব লাগে। যাতে স্বাস্থ্যৰ কোনো ক্ষতি নহয়। স্বাস্থ্যৰ লগত সুৰাৰ সংগতি প্ৰায়ে দেখা যায়। মদ খোৱাৰ ধৰণ আৰু কিমান পান কৰিব লাগে সেয়া সদায় আলোচনাৰ বিষয় হৈয়েই থাকে। প্ৰায়ে প্ৰশ্ন উত্থাপন হয় যে কি ধৰণে আৰু কিমান পৰিমাণৰ মদ সেৱন কৰিব লাগে। বহুতে কয় যে তেওঁ মদ একেবাৰে স্পৰ্শও নকৰে। কিছুমানে কয় যে দুটা পেগ খালে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত কোনো প্ৰভাৱ নপৰে। বহু সময়ত মানুহে কেৱল ডিঙিৰ বিষ, চৰ্দি আৰু জ্বৰৰ বাবেহে মদ খায়।
মদ হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে বিপজ্জনক নেকি-

বিবিচিৰ এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি মদ্যপান বিশেষজ্ঞ আৰ্চি ক’ক্ৰেনে এক অধ্যয়নত এই কথা জানিব পাৰিছে যে মদ্যপানে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পেলায়। আৰ্চিয়ে এই দেশবোৰলৈ গৈ গৱেষণা কৰিছিল। আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু অষ্ট্ৰেলিয়া অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে মদ, বিশেষকৈ মদ খালে প্ৰত্যক্ষভাৱে হৃদযন্ত্ৰৰ প্ৰভাৱ পৰে।


২০০৫ চনত চিকিৎসা পেছাদাৰীসকলৰ মাজত এক গৱেষণা কৰা হৈছিল। য’ত ৩২ হাজাৰ মহিলা আৰু ১৮ হাজাৰ পুৰুষক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।এই গৱেষণাত হাৰ্ট এটেকৰ সময়ত শৰীৰৰ ওপৰত প্ৰভাৱৰ মাজত কি সম্পৰ্ক আছে সেই বিষয়ে জানিবলৈ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল। এই গৱেষণাত এইটোও প্ৰকাশ পাইছে যে যিসকল লোকে সপ্তাহত তিনিৰ পৰা চাৰিবাৰ মদ খায় বা এটা বা দুটা পেগ মদ খায়, তেওঁলোকৰ হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কম। গৱেষকসকলে কয় যে মদ্যপান কৰিলে ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পায়। যাৰ প্ৰভাৱ হিম’গ্লবিন A1c ৰ ওপৰত।

মদ্যপান কৰাৰ আগতে জানি লওক
এটা বা দুটা পেগ খোৱাসকলতকৈ মদ্যপান নকৰা লোকৰ ক্ষেত্ৰত মদ্যপান অধিক বিপদজনক নেকি? এই গৱেষণাত এটা কথাই চৰ্চালৈ আহিছে যে মদ্যপান কৰিলে হাৰ্ট এটেকৰ সমস্যা বৃদ্ধি হয় বা নহয়, কিন্তু আন বিপজ্জনক ৰোগৰ সম্ভাৱনা নিশ্চিতভাৱে বৃদ্ধি পাব। অধ্যয়নৰ লগত কোন জড়িত
২০০৫ চনত চিকিৎসা পেছাদাৰীসকলৰ মাজত এক গৱেষণা কৰা হৈছিল। য’ত ৩২ হাজাৰ মহিলা আৰু ১৮ হাজাৰ পুৰুষক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।এই গৱেষণাত হাৰ্ট এটেকৰ সময়ত শৰীৰৰ ওপৰত প্ৰভাৱৰ মাজত কি সম্পৰ্ক আছে সেই বিষয়ে জানিবলৈ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল। এই গৱেষণাত এইটোও প্ৰকাশ পাইছে যে যিসকল লোকে সপ্তাহত তিনিৰ পৰা চাৰিবাৰ মদ খায় বা এটা বা দুটা পেগ মদ খায়, তেওঁলোকৰ হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কম। গৱেষকসকলে কয় যে মদ্যপান কৰিলে ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পায়। যাৰ প্ৰভাৱ হিম’গ্লবিন A1c ৰ ওপৰত।

মদ্যপান কৰাৰ আগতে জানি লওক
এটা বা দুটা পেগ খোৱাসকলতকৈ মদ্যপান নকৰা লোকৰ ক্ষেত্ৰত মদ্যপান অধিক বিপদজনক নেকি? এই গৱেষণাত এটা কথাই চৰ্চালৈ আহিছে যে মদ্যপান কৰিলে হাৰ্ট এটেকৰ সমস্যা বৃদ্ধি হয় বা নহয়, কিন্তু আন বিপজ্জনক ৰোগৰ সম্ভাৱনা নিশ্চিতভাৱে বৃদ্ধি পাব।

Leave A Reply