বহুতে(Lemon) নেমু প্ৰচুৰ পৰিমাণে গ্ৰহণ কৰে। আপুনি জানেনে যে নেমু টেঙা এচিডিক হোৱাৰ পিছতো পেটৰ এচিডিটি হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে?
গ্রীষ্মকালৰ তুলনাত শীতকালত নেমুৰ খোৱা পৰিমাণ সামান্য হ্ৰাস পোৱাৰ প্ৰৱণতা থাকে যদিও বহু খাদ্য নেমু অবিহনে অসম্পূৰ্ণ। নেমু সেৱনে ভিটামিন চি পুনৰ ভৰাই তোলাত সহায় কৰে, কিন্তু আপুনি জানেনে যে ইয়াৰ টেঙা, এচিডিক সোৱাদ থকাৰ পিছতো নেমু পেটৰ এচিডিটি হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে? নেমুয়ে কেৱল এচিডিটিত সহায় কৰাই নহয়, কোষ্ঠকাঠিন্য, জ্বলন, বদহজম আদিও দূৰ কৰাত সহায় কৰে।
নেমু অম্লীয় প্ৰকৃতিৰ যদিও পানীৰ লগত মিহলি হ’লে ইয়াৰ সোৱাদ সলনি হয়। কাৰণ এবাৰ গ্ৰহণ কৰিলে ইয়াৰ গুণ সলনি হৈ মিঠা আৰু ক্ষাৰকীয় হৈ পৰে। এই গুণৰ বাবে নেমুই এচিডিটি আৰু পেটৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। আয়ুৰ্বেদত নেমুক ব্যৱহাৰ কৰা হয়। শৰীৰত পিত্ত ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিলে পেটৰ সমস্যা কমি যাব। গেছ কম হ’ব, খাদ্য ভাল হজম হ’ব, বেলচিং আৰু এচিড কম হ’ব। অৱশ্যে নেমু কেতিয়া আৰু কেনেকৈ খাব লাগে সেয়াও গুৰুত্বপূৰ্ণ। যদি খাদ্য খোৱাৰ পিছত গধুৰতা বা গেছ অনুভৱ হয় তেন্তে খাদ্য খোৱাৰ আগতে নেমু গ্ৰহণ কৰিব পাৰি। ইয়াৰ ফলত হজম শক্তি আৰু পেটত থকা অতিৰিক্ত এচিড শান্ত হ’ব।
লিভাৰ পৰিষ্কাৰ কৰাতও নেমু সহায়ক। ই যকৃতত পিত্তৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে আৰু বিষমুক্তকৰণত সহায় কৰে। নেমু আৰু পানী যিকোনো সময়তে গ্ৰহণ কৰিব পাৰি। তদুপৰি বতৰ পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে পিয়াহ আৰু মুখ শুকান বাঢ়ি যায়। মৌৰ লগত নেমুৰ পানী মিহলাই খালে সকাহ পোৱা যায় আৰু ডিঙিৰ শুকানতা কম হয়।

