Lemon Tea: সাৱধান ! চাহত নেমু দি আপুনিও খায় নেকি ? শৰীৰৰ এই অংগটোৰ হয় ক্ষতি !

নেমুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে (Lemon Tea) ভিটামিন চি থাকে যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, কিন্তু আপুনি জানেনে যে যদি নেমু ৰস ক’লা চাহৰ সৈতে বাৰে বাৰে খোৱা হয়, তেন্তে স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হোৱাৰ আশংকা থাকে।

গাখীৰ আৰু চেনিৰ সৈতে বেছিকৈ চাহ খালে ডায়েবেটিছ আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়, এই কাৰণেই বহুতে ৰঙা চাহক স্বাস্থ্যসন্মত বুলি ভাবে, কিন্তু ৰঙা চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী নে?

ৰঙা চাহ আৰু নেমুৰ সংমিশ্ৰণ-

নেমুক ভিটামিন চিৰ সমৃদ্ধ উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়, যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। কিন্তু ৰঙা চাহৰ সৈতে খাব নালাগে নেমু। ইযাৰ ফলত বৃক্কৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে।

নেমুৰ সৈতে ৰঙা চাহ খালে সেৱন কৰা লোকৰ ক্ৰিয়েটিনিন বৃদ্ধি হ’ব পাৰে, যাৰ মাত্ৰা সাধাৰণতে ১ৰ তলত হ’ব লাগে।বৃক্কৰ কাম হ’ল শৰীৰৰ তৰল পদাৰ্থত থকা মলি পৰিষ্কাৰ কৰা, যদি বৃক্কত কিবা সমস্যা থাকে, তেন্তে গোটেই শৰীৰটোতেই ইয়াৰ প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে।

বেছিভাগ স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞই বিশ্বাস কৰে যে যিকোনো বস্তু অতিৰিক্তভাৱে খালে স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। গতিকে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱাৰ পিছতহে সীমিত পৰিমাণত খাব লাগে। যদি ভিটামিন চি বেছিকৈ খায়, তেন্তে শৰীৰত অক্সালেটৰ পৰিমাণ বাঢ়িব, যাৰ ফলত বৃক্কৰ সংক্ৰমণ আনকি বৃক্ক বিকল হ’ব পাৰে।

Related Articles