পোহা খাই সকলোৱে ভাল পায়। কিন্তু আপুনি জানেনে যে যদি প্ৰতিদিনে ব্ৰেকফাষ্টত পোহা খাই তেতিয়া স্বাস্থ্যৰ কিমান উপকাৰ হ’ব পাৰে।(Poha)
পোহা ভাৰতীয়ৰ অতি প্ৰিয় আৰু পৰম্পৰাগত ব্ৰেকফাষ্ট। পোহা অতি সোৱাদযুক্ত আৰু স্বাস্থ্যকৰ বুলি কোৱা হয়। পোহাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে আৰু বেছিভাগ স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞই ৰাতিপুৱা পোহা খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে।
ব্ৰেকফাষ্টত পোহা খোৱাৰ সুবিধা-
১/ পুষ্টিৰ দ্বাৰা সমৃদ্ধ
পোহা পুষ্টিকৰ গুণৰ বাবে বিখ্যাত। পোহাত কাৰ্বহাইড্ৰেট, প্ৰটিন, আঁহ আৰু অন্যান্য পুষ্টিকৰ উপাদানৰ উত্তম উৎস। পোহা খালে শক্তি পোৱা যায়।
২/ ওজন নিয়ন্ত্ৰণ
পোহা হৈছে কম কেলৰিযুক্ত লঘু আৰু পুষ্টিকৰ ব্ৰেকফাষ্ট। নিয়মিতভাৱে পোহা খালে ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায়ক হয় আৰু সুষম খাদ্যৰ সুবিধাও পোৱা যায়। পোহা খোৱাৰ ফলত আপোনাৰ পেট আৰু কঁকালত চৰ্বি বৃদ্ধি পায়।
৩) হজম শক্তি উন্নত কৰে
পোহাত পোৱা আঁহ আৰু পুষ্টিকৰ উপাদানে হজম শক্তি উন্নত কৰাত সহায় কৰে। ই আপোনাৰ পেটটো ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে আৰু খাদ্যৰ ভোকক আওকাণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
৪) কলেষ্টেৰলৰ সম্ভাৱনা কমাই
পোহাত তেল ব্যৱহাৰ কৰা নহয়, যাৰ বাবে আপোনাৰ ৰক্তবাহী নলীত বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা কমি যায়। যিসকলৰ এল ডি এল ইতিমধ্যে বৃদ্ধি পাইছে তেওঁলোকে এই খাদ্যসমূহ খাব পাৰে।
৫/ হাৰ্টৰ বাবে ভাল
যিহেতু পোহা খালে কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা কম হয়, গতিকে ৰক্তচাপৰ সমস্যাও কমাব পাৰি। এনে পৰিস্থিতিত হৃদৰোগৰ আশংকাও হ্ৰাস পোৱাৰ সম্ভাৱনা থাকে।

