গজালি ওলোৱা বাদাম খালে বহু উপকাৰ হ’ব পাৰে। ওজন কমাবলৈ সহায় হ’ব, হজম শক্তি উন্নত কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে। পুষ্টি সমৃদ্ধ গজালি ওলোৱা বাদামত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন, আঁহ, এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে।(Sprouted Peanuts)
যদি মানুহৰ শৰীৰত বিভিন্ন সমস্যা থাকে। তাৰ মাজতে আমি ভালকৈ থাকিব লাগিব। যিবোৰ মানুহে সুস্থ মনৰে সুখী হৈ থাকিব বিচাৰে তেওঁলোকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই আৰু বিশেষ অসুবিধাৰ সন্মুখীন হ’ব নালাগে। মাত্ৰ ৰাতিপুৱাই এমুঠি গজালি ওলোৱা বাদাম খাব লাগিব। ই শৰীৰৰ প্ৰায় প্ৰতিটো অংগৰ বাবে উপকাৰী।
কোৱা হয় যে পেট পৰিষ্কাৰ হ’লে প্ৰতিটো ৰোগ নাইকিয়া হৈ যায়। কিন্তু বেয়া জীৱনশৈলী আৰু অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্যই পেট পৰিষ্কাৰ হ’বলৈও নিদিয়ে আৰু ৰোগবোৰো নাইকিয়া হ’বলৈ নিদিয়ে। এনে পৰিস্থিতিত আঁহযুক্ত গজালি ওলোৱা বাদাম খালে পাচনতন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰাখে। গতিকে কোষ্ঠকাঠিন্য, বদহজম, পেট ফুলাৰ দৰে সমস্যাবোৰ আঁতৰত থাকে। আয়ুৰ্বেদেও অংকুৰিত বাদামক স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি গণ্য কৰে।
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে খাদ্যাভ্যাসৰ প্ৰতি অতি সাৱধান হ’ব লগা হয়। কিন্তু বাদাম খালে তেওঁলোকে চিন্তা কৰিব নালাগে। গজালি ওলোৱা বাদাম তেওঁলোকৰ বাবে অতি উপকাৰী।
পুষ্টিকৰ উপাদান সমৃদ্ধ গজালি ওলোৱা বাদামত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম থাকে। দৈনিক গজালি ওলোৱা বাদাম খালে আপোনাৰ হাড়বোৰ মজবুত হয়। গাঁঠিৰ বিষ, লগতে দুৰ্বলতা আঁতৰোৱাতো ই উপকাৰী।
জিমত ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ঘাম ওলোৱা আৰু সঠিকভাৱে খাদ্য খোৱাৰ পিছতো যদি আপোনাৰ ওজন নকমে, তেন্তে গজালি ওলোৱা বাদাম খাব লাগে। গজালি ওলোৱা বাদামত ওমেগা-৬ ফেটি এচিড থাকে, যিয়ে আপোনাক মেদবহুলতাৰ পৰা মুক্তি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।