গৰ্ভাৱস্থাত খাব লাগে পুষ্টি সমৃদ্ধ খাদ্য। দাইলত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে, যিবোৰ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত হ’লে গৰ্ভাৱস্থাক সুস্থ আৰু সুখী কৰি তোলাত সহায় কৰে।প্ৰটিন, আইৰণ, ফাইবাৰ আৰু অন্যান্য পুষ্টিকৰ পদাৰ্থৰে সমৃদ্ধ দাইল গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হয়। জানো আহক কোনবোৰ দাইল গৰ্ভাৱস্থাত খাব লাগে-

মগু দাইল হৈছে সহজে হজম হোৱা মগুৰ দাইল, যিয়ে গৰ্ভাৱস্থাত ৰাতিপুৱাৰ ৰোগৰ পৰা সকাহ দিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত ফলিক এচিডো পোৱা যায়, যিটো শিশুৰ মগজু আৰু মেৰুদণ্ডৰ বিকাশৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়।
মছুৰ দাইল প্ৰটিন আৰু আইৰণৰ উত্তম উৎস। গৰ্ভাৱস্থাত শৰীৰত অধিক পৰিমাণৰ আইৰণৰ প্ৰয়োজন হয়, যিয়ে ৰক্তকণিকা গঠনত সহায় কৰে আৰু ৰক্তহীনতা প্ৰতিৰোধ কৰে।
শিশুৰ হাড় আৰু দাঁতৰ মজবুত বিকাশৰ বাবে উৰাদ দাইল কেলচিয়ামৰ ভাল উৎস। ইয়াৰ উপৰিও উৰাদ দালত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন আৰু ফলিক এচিড পোৱা যায়।
বিভিন্ন শাক-পাচলিৰ সৈতে দাইল ৰান্ধিব যাতে সোৱাদ আৰু পুষ্টিৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা হয়। দাইল খওৱাৰ সময়ত মনত ৰাখিব যাতে বেছি পৰিমাণে দাইল সেৱন কৰিলে গেছৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।ইয়াৰউপৰিও চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো জৰুৰী।