Breaking

আজি ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰ’টিন দিৱস। সুস্থ শৰীৰৰ বাবে কিমান প্ৰ’টিনৰ প্ৰয়োজন হয়? এইবাৰ প্ৰ’টিন দিৱসৰ বিষয়বস্তু কি জানেনে…

0 87

সুস্থ শৰীৰৰ বাবে কিমান প্ৰটিনৰ প্ৰয়োজন হয়, আজি প্ৰটিন দিৱস, ভাৰতত এইবাৰ চতুৰ্থবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰটিন দিৱস পালন কৰা হৈছে। এইবাৰ প্ৰ’টিন-ডে’ৰ বিষয়বস্তু হৈছে ‘সকলোৰে বাবে প্ৰটিনৰ সহজ প্ৰৱেশ’। যদি আপুনি সুস্থ আৰু ফিট হ’ব বিচাৰে, তেন্তে আপোনাৰ প্ৰতি দিনৰ খাদ্যত ভিটামিন, খনিজ আৰু প্ৰটিনৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদান অন্তৰ্ভুক্ত কৰক। আমাৰ শৰীৰৰ কোষৰ ৰক্ষণাবেক্ষণ আৰু বিকাশত প্ৰটিনে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। প্ৰটিনৰ অবিহনে শৰীৰৰ বিকাশ আৰু প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা কল্পনা কৰিব নোৱাৰি। এই সজাগতাৰ বাবে প্ৰতি বছৰে ২৭ ফেব্ৰুৱাৰীত ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰটিন দিৱস (নেচনেল প্ৰ’টিন ডে’ ২০২৩) উদযাপন কৰা হয়। ভাৰতত চতুৰ্থবাৰৰ বাবে এই দিনটো উদযাপন কৰা হৈছে। এইবাৰ প্ৰ’টিন-ডে’ৰ বিষয়বস্তু হৈছে ‘সকলোৰে বাবে প্ৰটিনৰ সহজ প্ৰৱেশ’। এই উপলক্ষে, পুষ্টিবিদৰ পৰা খাদ্যত প্ৰটিন অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবলৈ টিপছ শিক…


এইদৰে খাদ্যত প্ৰটিন অন্তৰ্ভুক্ত কৰক

প্ৰটিনৰ উৎসৰ ভিতৰত আছে কুকুৰা, মাছ আৰু মাহজাতীয় শস্য। এইবোৰক সুস্থ প্ৰটিন বুলি গণ্য কৰা হয়। এইবোৰত চৰ্বি অতি কম আৰু জিংক আৰু ভিটামিন বি১২ প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়।

উদ্ভিদ ভিত্তিক প্ৰটিন-
উদ্ভিদ ভিত্তিক প্ৰ’টিনত বাদাম আৰু নিৰামিষ বীজ অন্তৰ্ভুক্ত। যদি আপুনি নিৰামিষভোজী, তেন্তে এইটোৱেই আপোনাৰ বাবে সৰ্বোত্তম হ’ব পাৰে। ইয়াত অধিক পৰিমাণৰ আঁহ আৰু অন্যান্য পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।

কণীক আওকাণ নকৰিব –
কণী প্ৰটিনৰ এটা ভাল উৎস। ইয়াৰ লগতে ভিটামিন ডি, ভিটামিন বি১২ আৰু ক’লিনৰ ক্ষেত্ৰতো ইয়াত বৃহৎ পৰিমাণে পোৱা যায়। আপুনি খাদ্যত কণী বহু ধৰণে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। বইল কণী, অমলেট কৰি খাব পাৰে , ইয়াক ভাজি হিচাপেও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।

প্ৰটিন পাউদাৰ-
যদি আপুনি প্ৰটিন পাউদাৰ ব্যৱহাৰ কৰে, তেন্তে এটা ভাল ব্ৰেণ্ডৰ পৰা প্ৰটিন পাউদাৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। অতিৰিক্ত প্ৰটিন পাউদাৰ এৰাই চলিব লাগে।

ডায়েট বেলেন্স বনাওক-
ৰন্ধা-বঢ়া কৰি থাকোঁতে মনত ৰাখিব যে ইয়াত প্ৰটিন, কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বিৰ উৎস বিষয়ে গুৰুত্ব দিব। ইয়াৰ ফলত শৰীৰত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ প্ৰটিন পোৱা যাব আৰু আপুনি সুস্থ হৈ উঠিব।

স্মাৰ্ট স্নেকৰ ব্যৱহাৰ-
আপুনি কিছুমান জলপান অতিৰিক্ত প্ৰটিন হিচাপে ল’ব পাৰে। বহুতো জলপান আছে যিবোৰক প্ৰটিন পেক বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াৰ ভিতৰত আছে গ্ৰীক দৈ, ষ্ট্ৰিং চীজ।

প্ৰটিনৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ –
ইয়াৰ উপৰিও মনত ৰাখিব লাগে যে অধিক পৰিমাণৰ প্ৰটিনেও ক্ষতি কৰিব পাৰে। সেয়েহে প্ৰটিনৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিব লাগে।

হাইড্ৰেটেড হৈ থাকক
যেতিয়া আপুনি প্ৰ’টিন বা আন পুষ্টিকৰ উপাদান খায় তেতিয়া শৰীৰত ভাল পাচনৰ প্ৰয়োজন হয়। গতিকে যিমান পাৰি পানী খাব আৰু নিজকে হাইড্ৰেটেড কৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিব।

Leave A Reply