Breaking

ৰন্ধা-বঢ়া কৰাৰ সময়ত ব্যৱহাৰ কৰক এই মছলাসমূহ, পেটৰ কোনো সমস্যা নহ’ব !

0 40

ভাৰতত ৰন্ধা-বঢ়াৰ বাবে বহু ধৰণৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এই মছলাবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে পেটৰ লগত জড়িত সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পায়। আহক, আমি ইয়াত ক’ম আপুনি ৰন্ধা-বঢ়াৰ সময়ত কোনবোৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে?ভাৰতত ৰন্ধা-বঢ়াৰ বাবে বহু ধৰণৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যিয়ে খাদ্য সোৱাদ লোৱাই নহয় স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকৃত কৰে। আনহাতে কিছু মছলা ব্যৱহাৰ কৰিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। বাইদেউ, মছলা ব্যৱহাৰ কৰিলে কেতিয়াবা হজম শক্তিও ক্ষতি হয়। যাৰ বাবে বেছিভাগ চিকিৎসকে টেঙা খাদ্য খাবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে খাদ্যত কিছুমান মছলা ব্যৱহাৰ কৰিবই লাগিব কাৰণ এই মছলাবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে পেটৰ লগত জড়িত সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পায়। ইয়াত কওঁ ৰন্ধা-বঢ়া কৰাৰ সময়ত কোনবোৰ মছলা ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে?

ৰন্ধা সময়ত এই মছলাটো নিশ্চিতভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে
জিৰা
জিৰা কেৱল টেম্পাৰিঙৰ বাবেই ব্যৱহাৰ কৰা নহয়, ইয়াৰ সোৱাদ আৰু সুগন্ধিয়ে আপোনাৰ খাদ্যক বিশেষ কৰি তোলে। ইয়াৰ লগতে জিৰাই খাদ্য হজমতো কাম কৰে, গতিকে যদি আপুনি যিকোনো শাক-পাচলি বনায়, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে জিৰা ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।ইয়াৰ বাবে আপুনি জিৰাৰ গুড়িও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।


বিলাহী
পেটৰ বাবে বিলাহী অতি উপকাৰী। ওজন কমোৱাৰ লগতে ঠাণ্ডা ৰোধ কৰিবলৈ বিলাহী ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যদি আপুনি কোনো টেঙা খাদ্য প্ৰস্তুত কৰিছে, তেন্তে তাত বিলাহী নিশ্চয় ব্যৱহাৰ কৰক। সকলো মছলা আৰু খাদ্য হজম কৰাত ই সহায়ক।

আছাফোইটিডা (আছাফোইটিডা)-
মচুৰ দাইলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি সকলো টেম্পাৰ কৰিবলৈ আছাফোইটিডা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আছাফোইটিডাই পেটৰ বিষ, গেছ, বদহজম আদি সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰে, গতিকে ইয়াক বেছিভাগ খাদ্যত ব্যৱহাৰ কৰা হয়, এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি পেটৰ ৰোগৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে ইয়াক আপোনাৰ খাদ্যত ব্যৱহাৰ কৰক।


ভেন্দি-
ভেঁকুৰৰ তদকাও বহু কামত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এই মছলাটোৱে সোৱাদৰ লগতে পাচনতন্ত্ৰকো ঠিক কৰি ৰখাত সহায় কৰে। সেইবাবেই ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰিবই লাগিব।

Leave A Reply