শৰীৰত ভিটামিন চিৰ অভাৱত চৰ্দি, কাহ আৰু সংক্ৰমণ হয়। ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ আমি আমাৰ খাদ্য তালিকাত কিছুমান বিশেষ খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব। (Vitamin C)
ভিটামিন চি আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰ অভাৱত বহুতো স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। ভিটামিন চিৰ অভাৱে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল কৰি চৰ্দি, কাহ আৰু সংক্ৰমণৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে। এই সমস্যাবোৰৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ আপুনি খাদ্য তালিকাত কমলা, কিউই, ষ্ট্ৰবেৰী, অমিতা আদি ভিটামিন চি সমৃদ্ধ বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব।
ভিটামিন চিৰ অভাৱত কি হয়-
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হৈ পৰে। ভিটামিন চিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ অভাৱৰ বাবে শৰীৰে সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব নোৱাৰে আৰু সহজে অসুস্থ হৈ পৰে।
ছাল, ভিটামিন চিৰ অভাৱত ছালত দাগ, বলিৰেখা আৰু ফুলি উঠে। ভিটামিন চি এ কলাজেন তৈয়াৰ কৰাত সহায় কৰে, যিয়ে ছালখনক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
হাড় আৰু দাঁতৰ দুৰ্বল কৰে, হাড় আৰু দাঁত সুস্থ কৰি ৰখাৰ বাবে ভিটামিন চি অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ অভাৱৰ বাবে দাঁত পৰিব পাৰে আৰু হাড় দুৰ্বল হ’ব পাৰে।
ভিটামিন চিৰ অভাৱত শৰীৰত ভাগৰুৱা, দুৰ্বলতা আৰু শক্তিৰ অভাৱ হ’ব পাৰে। ব্যক্তিজনে প্ৰায়ে এলেহুৱা অনুভৱ কৰে আৰু যিকোনো কামত অসুবিধা পায়।
ভিটামিন চিৰ অভাৱত তেজৰ ভিত্তি স্তৰত প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে, যাৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যা আৰু উচ্চ ৰক্তচাপৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।
এই ফলবোৰৰ দ্বাৰা ভিটামিন চিৰ অভাৱ পূৰণ কৰক-
শৰীৰত ভিটামিন চিৰ অভাৱৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ আপুনি খাদ্য তালিকাত কিছুমান ফল-মূল অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। যেনে কমলাত ভিটামিন চিৰ অতি সমৃদ্ধ উৎস। কমলা খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পায়, যিয়ে বহু ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। কিউইত ভিটামিন চিও প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, ই ছাল, হাড় আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। আমলখিতো ভিটামিন চিৰ এক উত্তম উৎস। ই শৰীৰৰ কোষবোৰক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে, যাৰ ফলত শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পায়। ষ্ট্ৰবেৰীত ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টো প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিয়ে শৰীৰক সুস্থ কৰি ৰাখে। অমিতাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চিও থাকে, যিটো আপোনাৰ ছালৰ বাবে উপকাৰী আৰু লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে।

