গ্ৰীষ্মকালত সুস্থ হৈ থাকিবলৈ স্বাস্থ্যসন্মত জীৱনশৈলী অতি প্ৰয়োজনীয়। এনে পৰিস্থিতিত মৌ সেৱন কৰাটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। একে সময়তে গ্ৰীষ্মকালত উষ্ণতা বৃদ্ধিৰ লগে লগে খাদ্যৰ প্ৰতি বিশেষ সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা উচিত। কাৰণ গ্ৰীষ্মকালত আমাৰ শৰীৰৰ উষ্ণতাও বৃদ্ধি পাবলৈ আৰম্ভ কৰে। এই ক্ষেত্ৰত মৌ সেৱন কৰাটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
গ্ৰীষ্মকালত এইদৰে মৌ ব্যৱহাৰ কৰিব-
মাখন মিহলাই লওক-
গ্ৰীষ্মকালত মাখন খোৱাটো অতি উপকাৰী। মাখন পাচনতন্ত্ৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু যদি আপুনি মৌৰ লগত মিহলি কৰি মাখন খায় তেন্তে ই স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কাৰণ মৌ মিহলাই মাখন খালে স্মৃতিশক্তি ভাল হয়।কাৰণ ইয়াৰ প্ৰভাৱ শীতল। যাৰ বাবে মনটোও শীতল হৈ থাকে।
নেমুৰ পানীৰ লগত মৌ সেৱন কৰিব লাগে। কাৰণ গ্ৰীষ্মকালত নেমুৰ পানী খালে শৰীৰ জলসিঞ্চিত হৈ থাকে। কিন্তু যদি আপুনি নেমুৰ পানীত মৌ মিহলাই, তেন্তে ই আপোনাৰ বাবে অধিক উপকাৰী হ’ব। কাৰণ মৌৰ লগত নেমুৰ পানী মিহলাই খালে আপোনাৰ শৰীৰ ঠাণ্ডা হৈ থাকিব আৰু গ্ৰীষ্মকালত আপোনাৰ হিট ষ্ট্ৰ’কৰ সমস্যা নহ’ব।
গাখীৰৰ লগত মৌ মিহলাই খাব লাগে। যদি আপুনি চেনি এৰিবলৈ বিচাৰিছে তেন্তে মৌ আৰু গাখীৰৰ মিশ্ৰণ খাব পাৰে। আপোনালোকক কওঁ যে গাখীৰৰ সৈতে মৌ সেৱন কৰিলে হজম শক্তিৰ বাবেও ভাল।