Breaking

ৰমজান মাহত ৰোজা ৰখা লোক সকলৰ শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকিবলৈ কি কি খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব…

0 144

ৰমজান মাহ পালেহীয়ে। যিহেতু গ্ৰীষ্মকাল আৰম্ভ হ’লেই। সেইবাবেই ৰমজানত ৰোজা ৰখা লোকসকলে গোটেই দিনটো সুস্থ আৰু হাইড্ৰেটেড হৈ থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়, যাতে তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্যৰ কোনো ক্ষতি নহয়। পবিত্ৰ ৰমজান মাহ আৰম্ভ হ’বলৈ ওলাইছে। এই উৎসৱ প্ৰতিজন মুছলমানৰ বাবে আটাইতকৈ বিশেষ আৰু ডাঙৰ উৎসৱ। সম্পূৰ্ণ ৩০ দিনলৈকে থাকে ৰোজা, য’ত সকলো বয়সৰ লোকে উৎসাহেৰে অংশগ্ৰহণ কৰে ৰোজা মাহত। প্ৰতিজন মুছলমান ব্যক্তিয়ে এই উৎসৱৰ বাবে আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰে। যিহেতু গ্ৰীষ্মকালো আৰম্ভ হৈছে। সেইবাবেই ৰমজানত ৰোজা ৰখাসকলে দিনটোৰ ভিতৰত সুস্থ আৰু জলসিঞ্চিত হৈ থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়, যাতে তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্যৰ কোনো ক্ষতি নহয়।

উপবাসে থকা লোকক পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। অৱশ্যে কেৱল পানী খোৱা আৰু হাইড্ৰেটেড হৈ থকাটো কঠিন হ’ব পাৰে। গতিকে এনে বহু ফল-মূল খাব লাগে, যিবোৰত কেৱল পুষ্টিকৰ উপাদানেই নহয়, ৯০ শতাংশতকৈ অধিক পানীও থাকে। ভাৰতত হাইড্ৰেটেড হৈ থাকিবলৈ ৰমজানত কোনবোৰ খাদ্য সামগ্ৰী সেৱন কৰিব পাৰি জানক-

১/ তিয়হ: ৰমজানৰ ৰোজাৰ সময়ত তিয়হে আপোনাক জলসিঞ্চিত কৰি ৰখাত সহায় কৰিব। কাৰণ ইয়াত ৯৫ শতাংশ পৰ্যন্ত পানী থাকে। এই পুষ্টি সমৃদ্ধ পাচলি খালে আপুনি ভিটামিন চি আৰু ফলেটৰ ভাল মাত্ৰাও পাব।

২) বিলাহীঃ বিলাহীৰ বিশেষত্ব হ’ল ইয়াত ৯৪ শতাংশ পানী থাকে। এই কাৰণেই আপুনি ইয়াক সেৱন কৰি নিজকে হাইড্ৰেটেড কৰি ৰাখিব পাৰে। বিলাহী এন্টিঅক্সিডেন্ট, ফলেট আৰু ভিটামিন চিৰ ভাল উৎসও।

৩) ফুলকবি: এই বগা শাকবিধ হাইড্ৰেটিং শাক যেন নালাগে। যদিও আপুনি জানি আচৰিত হ’ব যে ইয়াত ৯২ শতাংশ পৰ্যন্ত পানী থাকে। ফুলকবিও আঁহ, ফোলেট আৰু ভিটামিন চিৰ উত্তম উৎস।

৪) তৰমুজঃ তৰমুজ হৈছে অন্যতম উত্তম হাইড্ৰেটিং খাদ্য সামগ্ৰী। তৰমুজত পানীৰ পৰিমাণ ৯১ শতাংশ পৰ্যন্ত। তৰমুজে শৰীৰক ভিটামিন বি ৬, পটাছিয়াম আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰদান কৰে।

৫) ষ্ট্ৰবেৰীঃ ষ্ট্ৰবেৰীত ৯১ শতাংশ পানী থাকে। যিহেতু এইবাৰ ৰমজান ষ্ট্ৰবেৰীৰ বতৰত পৰিছে, গতিকে সেইবোৰ উপভোগ কৰিব পাৰি। ইয়াৰ ফলত পানীলগাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰিব। ষ্ট্ৰবেৰীত ভিটামিন চি, পটাছিয়াম, আঁহ আৰু ফ’লেট প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়।

৬) বাঙী: ৰমজানৰ বাবে বাঙী এটা ডাঙৰ হাইড্ৰেটিং বিকল্পও হ’ব পাৰে। বাঙীত ৯০ শতাংশ পানী থাকে। ইয়াৰ লগতে ই ভিটামিন এৰ এক উত্তম উৎসও। আটাইতকৈ ভাল কথাটো হ’ল এই ফল-মূলৰ বেছিভাগেই কেঁচাকৈ খাব পাৰি, অৰ্থাৎ ৰান্ধি সময় নষ্ট কৰিব নালাগে।

Leave A Reply