শাওণ মাহত কিয় খাব নাপাই মাছ-মাংস! জানি লওক প্ৰকৃত কাৰণ…

শাওণ মাহত বহুলোকে মাছ-মাংস নাখাই। বাৰিষাৰ সময়ত সুস্থ হৈ থাকিবলৈ সুষম খাদ্যৰ খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আনহাতে হিন্দু ধৰ্মত শাওণ মাহত মাছ-মাংস বহুতেই নাখাই। যদিও বেছিভাগ মানুহেই এয়া ধৰ্মীয় কাৰণ বুলি বিবেচনা কৰে কিন্তু স্বাস্থ্যৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰাও নন-ভেজ নোখোৱাটো উপকাৰী। কাৰণ শাওণ হৈছে বৰষুণৰ মাহ, য’ত ধূলিৰ বাবে সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায়। খাদ্য সামগ্ৰীৰ ওপৰতো এই বেক্টেৰিয়া থাকে। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি মাছ-মাংস খাই তেন্তে কিছু সমস্যাই আপোনাক অসুবিধা দিব পাৰে-


বাৰিষাৰ সময়ত বেক্টেৰিয়া আৰু বীজাণু দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়। যদি মাংস সঠিকভাৱে সিজোৱা নহয় তেন্তে সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ বাবে খাদ্য বিষক্ৰিয়া, টাইফয়েড আদি ৰোগৰ আশংকা থাকে।

বাৰিষাত শৰীৰক লঘু আৰু সহজে হজম হোৱা খাদ্যৰ প্ৰয়োজন হয়। এনে পৰিস্থিতিত বাৰিষাৰ সময়ত মাছ-মাংস খাদ্য খোৱাৰ ফলত হজম শক্তিৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।

বাৰিষাৰ সময়ত ছাল সংবেদনশীল হৈ পৰে। এনে পৰিস্থিতিত নন-ভেজ খাদ্যই ব্ৰণ আৰু একজিমাৰ দৰে সমস্যা বৃদ্ধি পাব পাৰে।

Related Articles