why we feel sleepy: আপুনি জানেনে দুপৰীয়া আমাৰ টোপনি কিয় লাগে?

চাকৰিৰ কথা কোৱা আৰু সাধাৰণ জ্ঞানৰ কথা নকোৱাটো অতি কঠিন। আজি আমি আপোনালোকক এনে সাধাৰণ জ্ঞানৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিম যিয়ে আপোনাক আপোনাৰ কামত সহায় কৰিব পাৰে। সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্ন আপোনাক যিকোনো ৰূপতে সুধিব পাৰে। গতিকে আপোনাৰ সাধাৰণ জ্ঞান যিমানেই ভাল হ’ব সিমানেই চাকৰি পোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি হ’ব। (why we feel sleepy)

প্ৰশ্ন ১ – কোনটো ভিটামিনৰ অভাৱৰ বাবে ওঁঠ ফাটিবলৈ আৰম্ভ কৰে জানেনে?
উত্তৰ ১ – আচলতে শৰীৰত ফোলেট (ভিটামিন বি ৯), ৰাইবোফ্লেভিন (ভিটামিন বি ২), ভিটামিন বি ৬ আৰু বি ১২ৰ অভাৱত ওঁঠ শুকান হৈ ফাটি যায়।

প্ৰশ্ন ২ – কোনটো ভিটামিনৰ অভাৱত মুখখন শুকান হৈ পৰে জানেনে?
উত্তৰ ২ – ভিটামিন ডি এ ছালত UV পোহৰৰ সংস্পৰ্শলৈ আনে। প্ৰতিবেদনত কোৱা হৈছে যে শুকান ছাল ভিটামিন ডিৰ অভাৱৰ লক্ষণ হ’ব পাৰে।

প্ৰশ্ন ৩ – কোনটো ভিটামিনৰ অভাৱৰ বাবে হাড় দুৰ্বল হৈ পৰে?
উত্তৰ ৩ – সাধাৰণতে ভিটামিন ডিৰ বাবে হাড় দুৰ্বল হৈ পৰে।

প্ৰশ্ন ৪ – আপুনি জানেনে দুপৰীয়া আমাৰ কিয় টোপনি অনুভৱ হয়?

উত্তৰ ৪ – আচলতে দুপৰীয়া লঘু আহাৰ খোৱাই ভাল, কাৰণ অতিমাত্ৰা খাদ্য খোৱাৰ বাবে পাচনতন্ত্ৰৰ বাবে অধিক শক্তি আৰু তেজৰ প্ৰয়োজন হয়, যাৰ ফলত শৰীৰ অলস আৰু টোপনিৰ অনুভৱ হয়। বিশেষকৈ যিসকলে ব্ৰেকফাষ্ট এৰি দুপৰীয়াৰ আহাৰ পোনপটীয়াকৈ খায়, তেওঁলোকে গধুৰ খাদ্য খায়, যাৰ ফলত এলাহ বৃদ্ধি পায়। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ওটচ, ব্ৰাউন ব্ৰেড, কণী আৰু ফলৰ দৰে স্বাস্থ্যসন্মত ব্ৰেকফাষ্ট খালে এই সমস্যা দূৰ কৰিব পাৰি। লগতে দিনটোৰ ভিতৰত সক্ৰিয় হৈ থাকিবলৈ পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খোৱাটোও জৰুৰী।

Related Articles