গৰ্ভধাৰণৰ সময়ত মহিলাসকলে তেওঁলোকৰ আহাৰৰ বিশেষ যত্ন লোৱা উচিত। আমি ইয়াত আপোনাক ক’ম গৰ্ভধাৰণত মহিলাসকলে কোনবোৰ ফল গ্ৰহণ কৰিব নালাগে…

গৰ্ভধাৰণৰ সময়ত, মহিলাসকলে তেওঁলোকৰ আহাৰৰ বিশেষ যত্ন ল’ব লাগে। আমাক জনাওঁ যে গৰ্ভাৱস্থাত পুষ্টিৰ অভাৱৰ বাবে, গৰ্ভত থকা মাতৃ আৰু কেঁচুৱা দুয়োৰে গুৰুতৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকিবলৈ আৰু শৰীৰক দুৰ্বলতাৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰিবলৈ ফল খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি গণ্য কৰা হয়। কিন্তু গৰ্ভাৱস্থাত ফল সেৱন কৰোঁতে কিছুমান কথা মনত ৰাখিব লাগিব। হয়, এনে বহুতো ফল আছে যাৰ সেৱন গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত, আমি ইয়াত আপোনাক ক’ম যে গৰ্ভধাৰণত মহিলাসকলে কোনবোৰ ফল গ্ৰহণ কৰিব নালাগে? আহক জানিব।

গৰ্ভাৱস্থাত এই ফলবোৰ খাবলৈ নাপাহৰিব-
কেঁচা অমিতা-

গৰ্ভাৱস্থাত, মহিলাসকলে অমিতা খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। মই আপোনাক কওঁ যে কেঁচা অমিতা গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়। ই আপোনাৰ সন্তানৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। সেইকাৰণে বেছিভাগ গৰ্ভৱতী মহিলাক অমিতা খোৱা পৰিহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।


গৰ্ভাৱস্থাত আনাৰসৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়া
গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে আনাৰসক্ষতিকাৰক বুলিও গণ্য কৰা হয়। গৰ্ভাৱস্থাত আনাৰসত থকা ব্ৰোমেলাইন ক্ষতিকাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়। ই ভ্ৰূণৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে, সেয়েহে গৰ্ভৱতী মহিলাসকলে ইয়াক গ্ৰহণ কৰিবলৈ পাহৰিব নালাগে।
আঙুৰ –

আঙুৰ হৈছে স্বাস্থ্যৰ বাবে এক অতি উপকাৰী ফল, গৰ্ভাৱস্থাত আঙুৰ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত থকা ৰেচভেৰাট্ৰল নামৰ উপাদানটোৱে গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে বিপদজনক হ’ব পাৰে, সেয়েহে গৰ্ভাৱস্থাত সীমিত পৰিমাণত আঙুৰ কৰিব লাগে।
কল (কল) –
ডায়েবেটিচৰ সমস্যা থকা আৰু গৰ্ভৱতী মহিলাসকলৰ বাবে কল খোৱাটো সুৰক্ষিত বুলি গণ্য কৰা নহয়। গৰ্ভাৱস্থাৰ সময়ত এলাৰ্জিৰ সমস্যা হ’ব পাৰে আৰু ৰক্ত শৰ্কৰাও বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। সেয়েহে, গৰ্ভৱতী মহিলাসকলে কল খাব নালাগে।

Related Articles