মকৰ সংক্ৰান্তিত এই ৫ টা খাদ্য খাব লাগে, এই খাদ্যই আপোনাক ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব…

ভাৰতবাসীৰ বাবে মকৰ সংক্ৰান্তিৰ উৎসৱ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, কাৰণ আজিৰ পৰাই শীতকাল শেষ হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু দিনবোৰ দীঘলীয়া হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। মকৰ সংক্ৰান্তিৰ দিনা প্ৰথম শস্য চপোৱা হয়। সেইবাবেই এই উৎসৱৰ তাৎপৰ্য বেলেগ। এই দিনটোত স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খোৱা হয়, যিবোৰ খাদ্য আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। আজি আমি আপোনালোকক এনে কিছুমান ছুপাৰ ফুডৰ বিষয়ে ক’ম, যিয়ে আপোনাৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰিব-

শীতকালত বাদাম বেছিকৈ খোৱা হয়, যিটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। ইয়াত আঁহ, মেগনেছিয়াম, জিংক, ভিটামিন আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ থাকে, যিবোৰ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।

মকৰ সংক্ৰান্তিৰ সময়ত বজাৰত পোৱা সকলো বস্তুতে তিল ব্যৱহাৰ হয়, যেনে তিলৰ লাডু আৰু তিলৰ পিঠা। তিলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন, প্ৰটিন আৰু আইৰণ থাকে যিবোৰ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী।

মকৰ সংক্ৰান্তিৰ দিনা বহু বস্তু বনাবলৈ গুড় ব্যৱহাৰ কৰা হয়। গুড় আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। কোষ্ঠকাঠিন্য, গেছ, মূৰৰ বিষ, পিৰিয়ডৰ বিষ আৰু ওজন কমি যোৱাত ই উপকাৰী। চেনিৰ সলনি য’তেই গুড় ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি তাতেই বাছি ল’বলৈ চেষ্টা কৰক।

দৈ আৰু চিৰা আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। মকৰ সংক্ৰান্তিৰ দিনা ঘৰে ঘৰে খোৱা হয়। দৈ কেলচিয়ামৰ উন্নত উৎস আৰু ই পাচনতন্ত্ৰ আৰু হাড়ৰ বাবেও উপকাৰী।


Related Articles