ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে নিজৰ খাদ্যৰ বিশেষ যত্ন ল’ব লাগে কাৰণ ভুল খাদ্যৰ বাবে চুগাৰৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায় আৰু এনে পৰিস্থিতিত ঔষধেও কাম নকৰে। জানো আহক কোনবোৰ ফল খোৱাৰ ফলত ব্লাড চুগাৰ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়?(Blood Sugar)
ডায়েবেটিছ হৈছে জীৱনশৈলীৰ ৰোগ। ডায়েবেটিছৰ কোনো নিৰাময় নাই যদিও ঔষধ আৰু খাদ্যৰ সহায়ত ব্লাড চুগাৰৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। একে সময়তে ভুল খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে চুগাৰৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়। এনে পৰিস্থিতিত ঔষধেও কাম নকৰে। কোনবিধ ফল খোৱাৰ পিছত ব্লাড চুগাৰ ৪০০ পাৰ হয় জানো আহক?
আম আৰু আঙুৰ খালে ব্লাড চুগাৰ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়। যদি আপোনাৰ চুগাৰৰ মাত্ৰা ৪০০ৰ ওপৰত হয় তেন্তে লগে লগে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে জামুক আৰু আপেল খাব লাগে। এই দুটা ফল খালে চুগাৰৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি নহয়। ব্লাড চুগাৰৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। জামুত এন্টিঅক্সিডেন্ট পোৱা যায় আৰু আপেলত আঁহ পোৱা যায় যি চুগাৰ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী।
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে ৰাতিপুৱা খালী পেটত আপেল, অমিতা, কিউই আদি ফল খাব লাগে। এই ফলবোৰ খালে ব্লাড চুগাৰৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি নহয়।
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে অমিতা খাব পাৰে কিন্তু প্ৰচুৰ পৰিমাণে খাব লাগে। দুপৰীয়াৰ আহাৰ ২ ঘণ্টাৰ পিছত অমিতা খাব পাৰে।

