স্বাস্থ্য বাৰ্তা

মাছ আৰু মাংস কোনটোত থাকে বেছি প্ৰটিন…

মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম, কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। মাছ-মাংসত ভিটামিন, আইৰণ আৰু ওমেগা থ্ৰী ফেটকে ধৰি চহকী পুষ্টি থাকে।...

শীতকালত সুস্বাস্থ্যৰ বাবে বেঙেনা খোৱাৰ প্ৰয়োজন…

বেঙেনাৰ স্বাস্থ্যবৰ্ধক গুণাগুণ - ফাইবাৰ হ'ল এবিধ পোষক পদাৰ্থ, যি শৰীৰৰ পাচন প্ৰক্ৰিয়া সুগম কৰি তোলে । বেঙেনা খালে আপোনাৰ শৰীৰে ২ গ্ৰাম ফাইবাৰ লাভ...

বিদেশী মানুহেও ভাৰতৰ এই ৮ টা বিখ্যাত পনীৰ ৰেচিপি খায়…

ভাৰতৰ অন্যতম বিখ্যাত আৰু স্বাস্থ্যকৰ দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ ভিতৰত পানীৰ। পনীৰ বহুতো ৰেচিপি বনোৱা হয়। কেৱল এয়াই নহয়, পনিৰ এনেকুৱা এটা সামগ্ৰী য’ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে...

শীতকালত খাব লাগে মিঠা আলু, ভালে থাকিব হৃদযন্ত্ৰ আৰু চকু…

মিঠা আলুৰ উপকাৰিতা: মিঠা আলুত আঁহ, প্ৰটিন, পটাছিয়াম, আইৰণ, ভিটামিন আদি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। মিঠা খালে শৰীৰৰ বহু ৰোগ নিৰাময় হয়। শীতকাল আৰম্ভ...

এদিনত কেঁচা পিঁয়াজ কিমান খাব লাগে জানেনে…

পিঁয়াজৰ প্ৰতিটো খাদ্যতে খাদ্যতে আমাক লাগে। শাক-পাচলিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি যিকোনো টেঙা খাদ্যলৈকে সকলোতে পিঁয়াজ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কেঁচা পিঁয়াজ খোৱাৰ বহু পাৰ্শ্বক্ৰিয়া আছে।...

Popular