স্বাস্থ্য বাৰ্তা

আলু আৰু ইয়াৰ ঔষধি গুণৰ বিষয়ে জানক…

আলুত নিম্নোল্লেখিত ধৰণে ৰাসায়নিক পদাৰ্থসমূহ পোৱা যায়, যিবোৰ দেহৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয়। প্ৰ’টিন ১.৬ শতাংশ, কাৰ্ব’হাইড্ৰেট ২৩ শতাংশ, কেলচিয়াম ০.০১ শতাংশ, ফছফৰাছ ০.০৩ শতাংশ, লৌহ...

পেট বিষৰ ১০টা কাৰণৰ বিষয়ে জানক…

আমি সকলোৱে বদহজমৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব বিচাৰে, কিন্তু পেটৰ সমস্যাৰ কাৰণ কি জানেনে। বদহজম এটা অতি সাধাৰণ সমস্যা যাৰ ফলত পেটত অস্বস্তি বা...

শীতকালীন শাকৰ ঔষধীয় গুণবোৰ জানক…

লফা শাক:সামান্য বিজলুৱা লফা শাক ভাজি বা জোল কৰি খাব পাৰি।লফা শাক,মাছৰ জোল তৃপ্তিদায়ক।জনজাতীয় লোকসকলে মাংসৰেও লফা শাক জোল কৰি খায়।লফা শাকত মধুমেহ ৰোগ...

আমি কিয় দৈনিক মৌচুমী খাব লাগে? মৌচুমীৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানেনে…

মৌচুমী টেঙা সেৱন ভাৰতীয় খাদ্যৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ, এই ফলৰ আছে বহু স্বাস্থ্য উপকাৰিতা। বিশেষকৈ গ্ৰীষ্মকালত এই ফল অতি উপকাৰী। মৌচুমী খোৱাৰ ৫ টা...

পৰিৱৰ্তিত বতৰত ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ এই ৫ টা খাদ্য খোৱাৰ আৰম্ভ কৰক…

বতৰ পৰিৱৰ্তনৰ সময়ত আমি আমাৰ স্বাস্থ্যৰ প্ৰতি অলপ সজাগ হোৱা উচিত কাৰণ এই সময়ত সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা অতি বেছি। এনে পৰিস্থিতিত আপুনি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা...

Popular