চাহত থকা টেনিনে আইৰণৰ অভাৱ ঘটাব! চাহ খোৱাৰ ২০ মিনিটৰ পূৰ্বে কৰক এই কাম…

ভাৰতত চাহ খোৱা লোকৰ অভাৱ নাই। কিন্তু এই চাহত টেনিন আৰু কেফেইনৰ উপস্থিতিয়ে স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে, ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ কি কৰিব জানো আহক এই বিষয়ে-

অত্যাধিক চাহ খোৱাৰ ফলত হাৰ্টবাৰ্ণ আৰু এচিডিটিৰ সমস্য়াৰ সৃষ্টি হয়। চাহপাতত টেনিন পোৱা যায়, যাৰ বাবে শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ হয়। ইয়াৰ বাহিৰেও অত্যধিক চাহ খোৱা লোকসকলে টোপনিৰ অভাৱ, বমি, মূৰৰ বিষ, টেনচন, উদ্বেগ আৰু গেছৰ সমস্যাত ভুগিব পাৰে। এই সমস্যাবোৰৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ কি উপায় জানিব লাগে।

চাহত থকা কেফেইন আৰু টেনিন স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী নহয়। বহুতে খালী পেটত চাহ খোৱাৰ ভুল কৰে, যাৰ ফলত পেটত থকা এচিড বৃদ্ধি পায় আৰু শৰীৰৰ পি এইচ ভাৰসাম্য বিঘ্নিত হয়। এই কাৰণেই ই বদহজমকে ধৰি বহু সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ ২০ মিনিট আগতে এটা বিশেষ কাম কৰিব লাগিব।

চাহ খোৱাৰ আগতে তিয়াই থোৱা বাদাম বা আধা আপেল খাব লাগে। এইবোৰ বস্তুৰ পি এইচ ক্ষাৰকীয় যাৰ বাবে পেটৰ এচিড স্বাভাৱিক হৈ থাকে। যদি আপুনি এই পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰে তেন্তে আপুনি হাৰ্টৰ সমস্যা, কোষ্ঠকাঠিন্য, গেছ আৰু দুৰ্বলতাৰ সন্মুখীন নহয়।

কিচমিচ তিয়াই খালে পেটত এচিডৰ মাত্ৰা কমি যায়, ইয়াৰ উপৰিও শৰীৰত আইৰণ আৰু ভিটামিন বি-কম্প্লেক্স যোগান ধৰে, যাৰ ফলত টেনিনৰ প্ৰভাৱ কমি যায়।

ৰাতি আলমণ্ড আৰু আখৰোট তিয়াই ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ পিছত খালে উচ্চ ৰক্তচাপ, উচ্চ কলেষ্টেৰল, মেদবহুলতা, হৃদৰোগ আৰু অত্যধিক ভোকৰ সমস্য়াৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰিব। ইয়াতত থকা ওমেগা-৩ ফেটি এচিডে মগজুক চোকা কৰে।


Related Articles