Breaking

বৰষুণৰ বতৰত আপুনি গাখীৰ-দৈ কিয় পৰিহাৰ কৰিব লাগে? প্ৰকৃত কাৰণটো জানক

0 1,553

বাৰিষাত গাখীৰ আৰু দৈ খাব পৰিহাৰ কৰক: বাৰিষাই সমগ্ৰ ভাৰততে আঘাত কৰিছে, প্ৰচণ্ড গৰম আৰু আৰ্দ্ৰতাৰ পৰা লোকসকলক সকাহ দিছে, যদি আপুনি এই সকাহ দুৰ্যোগত পৰিণত নহ’ব বিচাৰে, তেন্তে আপুনি দৈনিক আহাৰত প্ৰয়োজনীয় পৰিৱৰ্তন কৰিব লাগিব। য’ত দুগ্ধজাত সামগ্ৰীও অন্তৰ্ভুক্ত থাকে। সাধাৰণতে আমি স্বাস্থ্যকৰ আহাৰত গাখীৰ-দৈ গণনা কৰোঁ, কিন্তু বৰষুণৰ বতৰত ইয়াৰ বেয়া প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে।

পঢ়িব লাগিব

বিলাহীৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়া: বিলাহীৰ অত্যাধিক ব্যৱহাৰ বিপদজনক, বিপৰীত প্ৰভাৱ হ’ব
ছালৰ ছিদ্ৰৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ এই পদ্ধতিবোৰ গ্ৰহণ কৰক, মুখখন উজ্জ্বল দেখাব
গ্ৰীষ্মকালত ছালখন এনেদৰে ডিটক্স কৰক, ছালৰ উজ্জ্বলতা বৃদ্ধি কৰক
গ্ৰীষ্মকালত, এই ভুলবোৰৰ বাবে, মূৰৰ ছালৰ চোকোৰা পৰে, এনেদৰে পৰিত্ৰাণ পায়।
আপুনি গ্ৰীষ্মৰ মুৰৰ বিষৰ বিষয়ে চিন্তিত নেকি? গতিকে এই উপায়বোৰে তাৎক্ষণিক আৰাম পাব।

আমি বৰষুণৰ বতৰত কম গাখীৰ আৰু দৈ কিয় খাব লাগে?

গ্ৰেটাৰ নয়ডাৰ জিআইএমএছ চিকিৎসালয়ত কৰ্মৰত এজন প্ৰখ্যাত ডায়েটিশিয়ান ডাঃ আয়ুশী যাদৱে বৰ্ণনা কৰিছিল যে আমি কিয় বৰষুণৰ বতৰত গাখীৰ আৰু দৈ গ্ৰহণ সীমিত কৰিব লাগে।

  1. বীজাণুৰ বাবে

বৰষুণৰ বতৰত, সেউজীয়া বৃদ্ধি হয় আৰু সেউজীয়া ঘাঁহৰ সৈতে, এনে বহুতো অপতৃণ বিকশিত হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে য’ত পোক-পতংগও বিকশিত হয়। গৰু, ম’হ আৰু ছাগলীয়ে সেইবোৰপশুখাদ্য হিচাপে খায়। ইয়াৰ ফলস্বৰূপে বীজাণুবোৰ ঘাঁহৰ পেলেটৰ জৰিয়তে গাখীৰ খোৱা জন্তুবোৰৰ পাকস্থলীত উপনীত হয়, আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া তেওঁলোকে গাখীৰ দিয়ে, ইয়াৰ ব্যৱহাৰে আমাৰ শৰীৰৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। এইটো ভাল যে আমি চাৱনপাৰ হোৱালৈ অপেক্ষা কৰোঁ আৰু গাখীৰৰ সামগ্ৰীৰ পৰা অলপ দূৰত্ব লওঁ।

  1. হজমৰ সমস্যা

বৰষুণৰ বতৰত, প্ৰায়ে মানুহৰ আহাৰ ভাল নহয়, এনেদৰে, যদি আপুনি অধিক চৰ্বিযুক্ত গাখীৰ খায়, তেনেহ’লে হজমত সমস্যা হ’ব পাৰে আৰু বিষ, গেছ, ডায়েৰিয়া আৰু বমিৰ অভিযোগ কৰাও সম্ভৱ। সেয়েহে, বাৰিষাত, নিশ্চিতভাৱে অলপ পৰিহাৰ কৰা হয়।

  1. ঠাণ্ডাহোৱাৰ আশংকা

প্ৰচণ্ড গৰমত, আমাক অধিক দৈ খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয় কিয়নো ই পেট ঠাণ্ডা ৰাখে আৰু হজম সম্পৰ্কীয় কোনো সমস্যা নাই, কিন্তু বৰষুণৰ বতৰত একেধৰণে ঠাণ্ডা হৈ পৰে আৰু যদি আমি এনে পৰিস্থিতিত অধিক ঠাণ্ডা বস্তু খাওঁ, তেন্তে ঠাণ্ডা আৰু ঠাণ্ডাহোৱাৰ আশংকা উদ্ভৱ হ’ব।

Leave A Reply