হাৰ্ট এটেকৰ আঁৰত বহু কাৰণ থাকিব পাৰে। কিন্তু আপুনি জানেনে যে কিছুমান ভিটামিনৰ অভাৱত হাৰ্ট এটেক হ’ব পাৰে। কোনটো ভিটামিনৰ অভাৱত হাৰ্ট এটেক হয় জানি লওক।(Heart Attack)
অস্বাস্থ্যকৰ জীৱনশৈলী আৰু ভুল খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায়। হৃদযন্ত্ৰলৈ যোৱা শিৰাবোৰ বন্ধ হৈ পৰাৰ বাবে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। আপুনি জানেনে যে কিছুমান ভিটামিনৰ অভাৱত হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পায়?
ভিটামিন ডি আৰু ভিটামিন বি ১২ৰ অভাৱত হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। হাড়ৰ বাবে ভিটামিন ডি অপৰিহাৰ্য বুলি বিবেচিত যদিও শেহতীয়া কিছু গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভিটামিন ডি অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ভিটামিন ডিৰ অভাৱত উচ্চ ৰক্তচাপৰ সমস্যা হয়। দীৰ্ঘদিন ধৰি উচ্চ ৰক্তচাপ থাকিলে হাৰ্ট এটেক হব পাৰে। ভিটামিন বি ১২ৰ অভাৱত হৃদস্পন্দন বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।
হাৰ্ট এটেক প্ৰতিৰোধৰ বাবে ভিটামিন ডি, ভিটামিন বি ৬, ভিটামিন কে, ভিটামিন বি ১২ আৰু ভিটামিন বি ৯ অতি প্ৰয়োজনীয়। এই ভিটামিনবোৰৰ অভাৱ হ’লে হাৰ্ট এটেক হ’ব পাৰে। ৰোগৰ পৰা হৃদযন্ত্ৰক ৰক্ষা কৰিবলৈ এই ভিটামিনসমূহ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক।
হাৰ্ট এটেকৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ স্বাস্থ্যসন্মত আহাৰ গ্ৰহণ কৰক আৰু ফলৰ মাজত দৈনিক ১ টা আপেল, জামু, ষ্ট্ৰবেৰী, ব্লুবেৰী, কমলা, আঙুৰ আৰু ডালিম খাব লাগে। এই ফলবোৰত এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু ভিটামিনকে ধৰি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায় যিবোৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। যদি আপুনি হৃদৰোগী তেন্তে যিকোনো বস্তু খোৱাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব।
হৃদযন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰিবলৈ খাদ্যত ফাইবাৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। আঁহৰ বাবে অংকুৰ, ব্ৰাউন ৰাইচ, অটচ আদি খাব পাৰে। ফাইবাৰ খালে শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস পায়, যাৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰ শক্তিশালী হয়। আঁহৰ উপৰিও খাদ্যত মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়ামো অন্তৰ্ভুক্ত কৰক।

