Diseases: বেমাৰ বাঢ়িছে, বেছিভাগ মানুহেই গ্ৰহণ কৰে অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্য; গাখীৰ আৰু কণী খাই যদিও নাখাই বিশেষ খাদ্য !

যদি আপুনি হঠাতে আপোনাৰ চাৰিওফালে ৰোগ বৃদ্ধি পোৱা লক্ষ্য কৰিছে, তেন্তে আপোনাৰ খাদ্যাভ্যাসৰ প্ৰতি মনোযোগ দিবলৈ আৰম্ভ কৰক। কাৰণ খাদ্যত কম পৰিমাণৰ শাক-পাচলি লাগে।(Diseases)

ভাৰতৰ মানুহৰ খাদ্যাভ্যাস সময়ৰ লগে লগে সলনি হৈছে। শেহতীয়াকৈ চৰকাৰে প্ৰকাশ কৰা উপভোগ ব্যয় সমীক্ষাৰ তথ্য অনুসৰি আগতে মানুহে শাক-পাচলি আৰু দাইল বেছিকৈ খাইছিল যদিও এতিয়া গাখীৰ, কণী আৰু নিৰামিষ খাদ্য সামগ্ৰীৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি পাইছে।

সমীক্ষা অনুসৰি দেশৰ এজন গড় ব্যক্তিয়ে প্ৰতিমাহে ৫০০ৰ পৰা ৩৫০ টকাকৈ গাখীৰৰ বাবে ব্যয় কৰে। একে সময়তে তেওঁ মাত্ৰ ২৯০-২৫০ টকা খৰচ কৰে শাক-পাচলিৰ বাবে। এনে পৰিস্থিতিত এই পৰিৱৰ্তনে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত কি প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে সেয়া জনাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ-

খাদ্যত শাক-পাচলিৰ গুৰুত্ব-

WHOৰ তথ্য অনুসৰি স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ ফলমূল আৰু শাক-পাচলি। ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি কমকৈ কালে স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটে আৰু সংক্ৰামক ৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। অনুমান কৰা হৈছে যে ২০১৭ চনত বিশ্বজুৰি ৩৯ লাখ লোকৰ মৃত্যু হৈছে ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে গ্ৰহণ নকৰাৰ বাবে।

শাক-পাচলি কম খোৱাৰ ফলত হোৱা ৰোগ-

খাদ্যত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ শাক-পাচলি অন্তৰ্ভুক্ত নকৰাৰ বাবে হৃদৰোগ, ষ্ট্ৰোক, কেন্সাৰ, মেদবহুলতা, উচ্চ ৰক্তচাপ, শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যা আদি দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগৰ সম্ভাৱনা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাব পাৰে।

খাদ্যত কিমান শাক-পাচলি থাকিব লাগে-

প্ৰতিদিনে ৪০০ গ্ৰামতকৈ অধিক ফলমূল আৰু শাক-পাচলি খাবলৈ WHO-এ পৰামৰ্শ দিয়ে। খাদ্যত বিভিন্ন ফলমূল আৰু শাক-পাচলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ, যাৰ ফলত ভিটামিন, খনিজ আৰু আঁহৰ পৰ্যাপ্ত যোগান নিশ্চিত হয়।

Related Articles