Breaking

এই ৫ টা খাদ্যই কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে…

0 114

এই ৫ টা খাদ্যই কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে, সেইবোৰ গ্ৰহণ নকৰিব।টিনপাতৰ বস্তুত বহু ধৰণৰ সংৰক্ষক পদাৰ্থ যোগ কৰা হয় যিয়ে কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ উপৰিও পেক কৰা আচাৰত নাইট্ৰেট, নিমখ আৰু কৃত্ৰিম ৰং থাকে, যাৰ বাবে কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা থাকে।আজিৰ ব্যস্ত জীৱনশৈলীত আমি যি ধৰণৰ খাদ্য খাওঁ, কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে। ভাল খাদ্য আৰু স্বাস্থ্যসন্মত জীৱনশৈলীৰ দ্বাৰা কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনা ৭০ শতাংশ পৰ্যন্ত হ্ৰাস পাব পাৰে। টিনপাতৰ বস্তুত বহু ধৰণৰ সংৰক্ষক পদাৰ্থ যোগ কৰা হয় যিয়ে কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে। পেক কৰা আচাৰত নাইট্ৰেট, নিমখ আৰু কৃত্ৰিম ৰং থাকে, যাৰ ফলত কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। আমাক জনাওক কি কি বস্তুৱে আপোনাক কেন্সাৰৰ দিশে ঠেলি দিব পাৰে।

সুৰা
যকৃত আৰু বৃক্কৰ বাবে মদ ক্ষতিকাৰক। বহু ধৰণৰ গৱেষণাত প্ৰকাশ পাইছে যে অত্যধিক মদ্যপান কৰিলেও মুখ, খাদ্যনলী, যকৃত, বৃহদান্ত্ৰ আৰু মলদ্বাৰৰ কৰ্কট ৰোগ হ’ব পাৰে। গতিকে সীমিত পৰিমাণতহে মদ সেৱন কৰিব লাগে।

প্ৰচেছড খাদ্য
প্ৰচেছড খাদ্য যেনে ব্ৰেকফাষ্ট চিৰিয়েল, চীজ, ব্ৰেড, কেক, বিস্কুট, পেটি আদিত নিমখ আৰু চেনিৰ পৰিমাণ বেছি থাকে, যিটো আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বিপদজনক। এইবোৰ বস্তু অতিমাত্ৰা সেৱন কৰিলে কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।

চোডা
স্বাস্থ্যৰ বাবে চোডা অতি ক্ষতিকাৰক। ইয়াত কৃত্ৰিম চেনি, ৰং আৰু ৰাসায়নিক পদাৰ্থ পোৱা যায়, যিবোৰ সেৱনে কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰে।

মাইক্ৰৱেভত খাদ্য
মাইক্ৰৱেভৰ দ্বাৰা কেন্সাৰ হয় বুলি জনা যায়। যদি আপুনি পপকৰ্ণ মাইক্ৰৱেভত ৰোষ্ট কৰাৰ পিছত খায় তেন্তে ই আৰু অধিক বিপজ্জনক। ইয়াৰ ফলত পাৰফ্ল’ৰ’অক্টান’ইক এচিড গঠন হয়, যাৰ বাবে কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা বেছি।

কেন্সাৰৰ লক্ষণ
কৰ্কট ৰোগত সকলোৰে লক্ষণ বেলেগ বেলেগ হ’ব পাৰে। কিন্তু কিছুমান সাধাৰণ লক্ষণ আছে, যিবোৰ প্ৰতিজন কেন্সাৰ ৰোগীৰ ক্ষেত্ৰত দেখা যায়, যেনে- ওজন কমি যোৱা, জ্বৰ, ভোক কমি যোৱা, হাড়ৰ বিষ, কাহ বা মুখৰ পৰা তেজ ওলোৱা। কোনো ব্যক্তিয়ে যদি এই লক্ষণসমূহ দেখা পায় তেন্তে তৎক্ষণাত চিকিৎসকৰ লগত যোগাযোগ কৰিব লাগে।

Leave A Reply