এজন ব্যক্তিৰ বাস্তৱ জীৱন ৩০ বছৰৰ পিছত আৰম্ভ হয়।(Anti Aging Foods) এজন ব্যক্তিয়ে ৩০ বছৰ বয়সৰ পিছতহে বিবাহ, সন্তান আৰু চাকৰিৰ প্ৰকৃত যুঁজখন যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে দায়িত্বৰ মাজতে মানুহ সোনকালে বুঢ়া হ’বলৈ আৰম্ভ হয়। এনে পৰিস্থিতিত বয়স বৃদ্ধিৰ প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেমীয়া কৰিবলৈ উপযুক্ত খাদ্যাভ্যাস অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰে। যদি আপুনি আপোনাৰ ছাল, শৰীৰ আৰু স্বাস্থ্য ভাল হৈ থকাটো বিচাৰে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে এই ৫টা বস্তু আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক। বাৰ্ধক্য এক স্বাভাৱিক প্ৰক্ৰিয়া, যাৰ প্ৰভাৱ শৰীৰত দেখিবলৈ আৰম্ভ কৰে। বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে ওজন বৃদ্ধি, ৰক্তশৰ্কৰা, ৰক্তচাপ, ভাগৰুৱা, দুৰ্বলতা, ৰক্তহীনতা, মুখৰ বলিৰেখা আদি সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু অকাল বাৰ্ধক্য ৰোধ কৰিব পাৰি। ইয়াৰ বাবে আপুনি আঁহ, ওমেগা-৩, কেলচিয়াম, প্ৰটিন আৰু উদ্ভিদ ভিত্তিক খাদ্য খাদ্য আপোনাৰ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
আখৰোটত ওমেগা-৩ ফেটি এচিড, এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু ভিটামিন ই থাকে, যিয়ে ছালখনক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ই আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী আৰু বাৰ্ধক্যৰ প্ৰভাৱ লেহেমীয়া কৰে।
পালেং, মেথি আদি সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আইৰণ, ফলিক এচিড, আৰু ভিটামিন কে থাকে। এইবোৰে আপোনাৰ হাড় আৰু ছালৰ স্বাস্থ্য বজাই ৰখাত সহায় কৰে আৰু শৰীৰৰ প্ৰদাহ কমায়।
ষ্ট্ৰবেৰী, ব্লুবেৰী, ৰাস্পবেৰী আদি জামুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে আপোনাৰ ছালখন ৰ’দৰ ক্ষতিকাৰক ৰশ্মিৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। এইবোৰে ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আৰু কোষৰ ক্ষতি ৰোধ কৰি শৰীৰক ডেকা কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
গ্ৰীক দৈত প্ৰটিন আৰু প্ৰ’বায়’টিক থাকে, যিয়ে হজম শক্তি উন্নত কৰাত সহায় কৰে। আপোনাৰ ছালখনক গ্লো দিয়াৰ উপৰিও ই আপোনাৰ হাড় আৰু পেশীকো শক্তিশালী কৰে। দৈনিক খালে বয়সৰ লক্ষণ কমি যায়।
কমলা আৰু অন্যান্য ছাইট্ৰাছ ফল, কমলা, নেমু, আমলা আদি ছাইট্ৰাছ ফলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে, যিয়ে কলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰে।
এই পাঁচটা বস্তু আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে আপুনি বাৰ্ধক্যৰ প্ৰভাৱ লেহেমীয়া কৰাই নহয়, আপোনাৰ ছাল, হৃদযন্ত্ৰ, হাড় আৰু পাচনতন্ত্ৰও শক্তিশালী আৰু সুস্থ হৈ থাকিব।