Egg Mayonnaise নিষিদ্ধঃ কিয় নিষিদ্ধ কৰা হ’ল?

বৰ্তমান Mayonnaise বিশ্বব্যাপী ফাষ্ট ফুড ৰেচিপিৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদান হৈ পৰিছে। কিন্তু কেঁচা কণীৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা Mayonnaise ও স্বাস্থ্যৰ বাবে গুৰুতৰ বিপদৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।(Egg Mayonnaise)

জনস্বাস্থ্যৰ বিপদৰ কথা উল্লেখ কৰি তামিলনাডু চৰকাৰে কেঁচা কণীৰ পৰা তৈয়াৰী Mayonnaiseৰ উৎপাদন, সংৰক্ষণ, বিতৰণ আৰু বিক্ৰীত এবছৰৰ বাবে নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছে। যদিও ইয়াৰ প্ৰস্তুতি ইউৰোপত আৰম্ভ হৈছিল, মেয়নেজ এতিয়া বিশ্ব পৰ্যায়ত ফাষ্ট ফুডৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদানত পৰিণত হৈছে।

তামিলনাডু চৰকাৰে কণীৰ Mayonnaise নিষিদ্ধ কৰিছে কাৰণ ইয়াত ৰোগ সৃষ্টিকাৰী জীৱাণু থকাৰ সম্ভাৱনা বেছি, যিবোৰ সাধাৰণতে ৰন্ধা প্ৰক্ৰিয়াৰ সময়ত মৃত্যুমুখত পৰে। চৰকাৰী অধিসূচনাত স্পষ্টকৈ উল্লেখ কৰা হৈছে যে কেঁচা কণীৰ মেয়নেজ খাদ্য বিষক্ৰিয়াৰ আশংকাৰ বাবে “উচ্চ বিপদজনক খাদ্য”। ভাৰতৰ উষ্ণ আৰু আৰ্দ্ৰ জলবায়ুত এই বিপদ আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰে, যাৰ ফলত বিশেষকৈ ছালমনেলা আৰু ই.কলাইৰ পৰা অণুজীৱৰ দূষণৰ আশংকা বৃদ্ধি পাব পাৰে।

সমগ্ৰ বিশ্বতে খাদ্যজনিত ৰোগৰ প্ৰধান কাৰণ ছালমোনেলা বেক্টেৰিয়া, উষ্ণ আৰু আৰ্দ্ৰ পৰিস্থিতিত ফুলি উঠে আৰু ডায়েৰিয়া, বমি আৰু পেটৰ ক্ৰেম্প আদি লক্ষণৰ সৃষ্টি কৰে। ই.কলাইৰ কিছুমান প্ৰজাতিয়েও গুৰুতৰ সংক্ৰমণৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। বিশেষকৈ কম ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা থকা লোক, শিশু আৰু বৃদ্ধৰ বাবে এই বিপদসমূহ বিপজ্জনক। এই বিপদসমূহৰ বিৰুদ্ধে সতৰ্কতামূলক ব্যৱস্থা হিচাপে নিষেধাজ্ঞাক আদৰণি জনাইছে চিকিৎসকসকলে।

Related Articles