স্বাস্থ্য বাৰ্তা

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে খাব পাৰে আলু! ৰন্ধা-বঢ়া কৰাৰ পূৰ্বে শিকি লওক কেইটামান নিয়ম…

আলুত কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু গ্লাইচেমিক ইনডেক্স বেছি থাকে। গতিকে ডায়েবেটিছ ধৰা পৰিলে আলু বেছিকৈ খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকে বহু মানুহ! পুষ্টিবিদসকলৰ মতে, যদি আপুনি ডায়েবেটিছ...

মূৰৰ বিষত বনৌষধ ব্য়ৱহাৰ কৰি কিদৰে মূৰৰ বিষ নাইকিয়া কৰিব জানক…

মূৰৰ বিষত বনৌষধ : ১) নহৰু বা পিঁয়াজ থেঁতেলাই নাকেৰে শুঙিলে মূৰৰ বিষ কমে। নাইবা পূৰৈ শাকৰ গুটি কপালত ঘঁহিলে মূৰৰ বিষ নোহোৱা হয়। ২) দোৰোণ...

জিভাই ক’ব আপোনাৰ ৰোগৰ কথা! ডাক্তৰৰ ওচৰলৈ গ’লে প্ৰথমে জিভাৰ পৰীক্ষা কিয় কৰে…

ডাক্তৰে প্ৰথমে ৰোগীৰ জিভাখন চাই। কাৰণ, শৰীৰত কিবা অস্বাভাৱিক ঘটনা ঘটিলে তাৰ কিছু লক্ষণ জিভাত দেখা দিয়ে। খাদ্যৰ সোৱাদ বুজিব নোৱাৰা, জিভা শুকান একেবাৰেই...

গৰ্ভাৱস্থাত খাব লাগে এই পাঁচবিধ দাইল…

গৰ্ভাৱস্থাত খাব লাগে পুষ্টি সমৃদ্ধ খাদ্য। দাইলত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে, যিবোৰ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত হ’লে গৰ্ভাৱস্থাক সুস্থ আৰু সুখী কৰি তোলাত সহায় কৰে।প্ৰটিন, আইৰণ,...

গৰমৰ দিনত প্ৰায়বোৰ লোকেই সন্মুখীন হোৱা এটি সমস্যা হৈছে ঘামচি ! ঘামচিৰ পৰা পৰিত্ৰাণৰ উপায়…

গৰমৰ দিনত প্ৰায়বোৰ লোকেই সন্মুখীন হোৱা এটি সমস্যা হৈছে ঘামচি বা prickly heat। বিভিন্ন কাৰণত ঘৰ্ম গ্রন্থি বন্ধ হৈ ঘাম ভালকৈ ওলাব নোৱাৰা হয়...

Popular