ভাৰতৰ প্ৰায়বোৰ ঘৰত ব্যৱহৃত ধনীয়াই বহুতো বিপজ্জনক ৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰে। ইয়াৰ সেৱনৰ ফলত মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগ হ্ৰাস কৰিব পাৰি ধনীয়া পানীৰ উপকাৰীতাঃ দেশৰ সকলো পাকঘৰতে ধনীয়া সাধাৰণতে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ ব্যৱহাৰে খাদ্যৰ সোৱাদ সলনি কৰে। ভাৰতত ধনীয়া গুড়ি ব্যৱহাৰ নকৰা এনে পাকঘৰ প্ৰায়েই নাথাকিব। বহুত গুৰুতৰ ৰোগত ধনীয়া পানী স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি কওঁ। পটাছিয়াম, কেলচিয়াম, ভিটামিন চি আৰু মেগনেছিয়ামেৰে সমৃদ্ধ ধনীয়াই বহুতো মাৰাত্মক ৰোগক আঁতৰাই ৰাখে। স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে ধনীয়া গুটি পেটৰ চৰ্বি কমোৱাতো সহায়ক। যাৰ ফলত দ্ৰুত ওজন কমি যায়-
ধনীয়াৰ উপকাৰীতা
১) গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে ধনীয়াত জৈৱ সক্ৰিয় ফাইটোকেমিকেলেৰে সমৃদ্ধ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যাৰ বাবে ই মাইগ্ৰেইনকে ধৰি উদ্বেগ, হতাশা আৰু মানসিক চাপৰ দৰে সমস্যাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। কওঁ যে ইয়াৰ এন্টিমাইক্ৰ’বিয়াল আৰু এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণো আছে।
২) এন্টিঅক্সিডেন্টৰ উপস্থিতিৰ বাবে ধনীয়া সেৱনে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰি ঋতুভিত্তিক ৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰে। ইয়াৰ লগতে হৃদৰোগ, কেন্সাৰ, বাতবিষ, ষ্ট্ৰোক আৰু শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যাৰ পৰাও আপুনি সকাহ পায়।
৩) আজিৰ অগোছাল খাদ্যাভ্যাস আৰু দুৰ্বল জীৱনশৈলীৰ বাবে মানুহে অনিদ্ৰা আৰু মানসিক চাপত ভুগিছে, আহক আপোনালোকক কওঁ যে আফ্ৰিকান জাৰ্নেল অৱ প্লাণ্ট চাইন্সৰ মতে ধনীয়া নিষ্কাশন স্নায়ুতন্ত্ৰৰ লগত জড়িত ৰোগৰ চিকিৎসাত অতি ফলপ্ৰসূ ( প্ৰমাণিত পোৱা গৈছে।
৪) ধনীয়া পানী বনাবলৈ প্ৰথমে ধনীয়া গুটি গিলাচত উতলাই দিব লাগিব। ইয়াৰ পিছত যেতিয়া পানী আধা হৈ পৰে তেতিয়া ফিল্টাৰ কৰি ঠাণ্ডা হৈ সেৱন কৰিবলৈ দিব লাগে। এনে কৰিলে আপুনি আৰু বহুতো সুবিধা লাভ কৰিব।