Breaking

দাইল, চাউলত থকা পোক-পৰুৱা এই ৫টা ঘৰুৱা উপায়েৰে আঁতৰাব পাৰি…

0 27

দালি বা যিকোনো গোটা শস্যত পোক-পৰুৱা পোৱাটো অতি সাধাৰণ কথা। কিছুমান মানুহে ৰ’দত দাইল শুকুৱাই পোক-পৰুৱাক খেদে, কিন্তু তথাপিও পোক-পৰুৱাবোৰ ভালদৰে আঁতৰাব পৰা নাযায়। এনে পৰিস্থিতিত আজি আপোনালোকক জনাওম এনে কিছুমান ঘৰুৱা উপায় আছে যিয়ে যিকোনো গোটা শস্যৰ পৰা পোক-পৰুৱাৰ আঁতৰাই ৰাখিব পাৰিব। সাধাৰণতে যিকোনো বস্তুৰ ভিতৰত পোক-পৰুৱা থাকিলে মানুহে পেলাই দিয়ে। কিছুমান মানুহে ৰ’দত শুকুৱাই পোক-পৰুৱাক খেদি এইসমূহ ৰান্ধে। এনে পৰিস্থিতিত আজি আমি আপোনালোকক এনে কিছুমান ঘৰুৱা উপায়ৰ বিষয়ে জনাম যাৰ জৰিয়তে যিকোনো গোটা শস্যক পৰা পোক-পৰুৱাৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব পাৰে-

১/ নিম
যিকোনো শস্য আৰু দাইল জমা কৰি পূৰ্বে পাত্ৰটো ভালদৰে মচিব লাগে। পাত্ৰটোত আৰ্দ্ৰতা নাথাকিলে শস্যৰ ভিতৰত যিকোনো ধৰণৰ পোক-পৰুৱা সোমোৱাৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে কমি যায়। নিমৰ ভেঁকুৰ প্ৰতিৰোধী আৰু বেক্টেৰিয়া প্ৰতিৰোধী গুণ আছে যাৰ বাবে মাইট আৰু ভেঁকুৰৰ বৃদ্ধি হ’ব নোৱাৰে। এনে অৱস্থাত যিকোনো দাইল বা গোটা শস্য জমা কৰাৰ লগতে তাৰ লগত কিছু সেউজীয়া নিম পাত দিব।

২/ লং

লঙৰ জৰিয়তে পোক-পৰুৱা খেদি পঠিওৱাটো কিছুমান মানুহৰ বাবে হয়তো আচৰিত হ’ব পাৰে। লঙৰ ভেঁকুৰ প্ৰতিৰোধী আৰু বেক্টেৰিয়া প্ৰতিৰোধী গুণো থাকে। কেইটামান লঙক দালি বা গোটা শস্যৰ সৈতে ৰাখিলে পোক-পৰুৱা আঁতৰত থাকে।

অলপ আচৰিত যেন লাগিব পাৰে কিন্তু পোক-পৰুৱা খেদি পঠিয়াবলৈও এটা অতি ভাল বিকল্প নিমখ। ইয়াৰ বাবে কপাহী কাপোৰত নিমখৰ টুকুৰা এটা বান্ধি ভৰাই থ’ব লাগে, ইয়াৰ ফলত ঘেঁহু বা চাউল অথবা দাইলত পোক-পৰুৱাৰ নোহোৱা হয়।

প্ৰায় পোক-পৰুৱা আটাত থাকে। ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ আটাত গোটা ৰঙা জলকীয়া দিব লাগে। ইয়াৰ ফলত পোক-পৰুৱা আটাত সোমাব নোৱাৰে।

দাইল আৰু শস্যবোৰ বন্ধ পাত্ৰত ৰাখিব লাগে।
দাইল আৰু শস্যবোৰ সংৰক্ষণ কৰাৰ আগতে ভালদৰে শুকুৱাই ল’ব।
দাইল আৰু শস্য নিয়মিতভাৱে পৰীক্ষা কৰি থাকিব আৰু যদি কোনো পোক দেখে তেন্তে তৎক্ষণাত আঁতৰাই পেলাব লাগে।
দাইল আৰু শস্য শুকান আৰু ঠাণ্ডা ঠাইত ৰাখিব লাগে।

Leave A Reply