পানী অবিহনে বেছি দিন জীয়াই থাকিব নোৱাৰে। আনহাতে সঠিক সময়ত পানী খালে শৰীৰৰ বাবে ঔষধৰ দৰে কাম কৰে। পানী খোৱাৰ উপযুক্ত সময় কোনখিনি জানেনে? বেছিভাগ মানুহেই ডিঙি শুকান অনুভৱ কৰিলেহে পানী খায়, কিন্তু বাস্তৱত শৰীৰক কেতিয়া পানীৰ প্ৰয়োজন হয় তাৰ বাবে এটা নিৰ্দিষ্ট সময় থাকে। এনে পৰিস্থিতিত সঠিক সময়ত পানী খালে স্বাস্থ্যৰ উন্নতি ঘটে।
পানী খোৱাৰ উপযুক্ত সময় –
ৰাতিপুৱা খালী পেটত পানী খোৱাটোৱেই শৰীৰত হাইড্ৰেট কৰাৰ সৰ্বোত্তম উপায়। ৰাতিটো উপবাসে থকাৰ পিছত শৰীৰক তাৎক্ষণিক শক্তিৰ প্ৰয়োজন হয়। এনে পৰিস্থিতিত বিশেষজ্ঞসকলে আধা নেমুৰ ৰস, ১ চামুচ ঘিউ বা এচিকুট ডালচেনিৰ ৰস পানীৰ সৈতে খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। ই এন্টিঅক্সিডেন্ট, ভিটামিন চি আৰু পটাছিয়ামৰ উৎকৃষ্ট উপকাৰ প্ৰদান কৰে।
আনহাতে স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে খাদ্য খোৱাৰ আগতে পানী খোৱাটোৱে জি আই নলী পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে আৰু ওজন হ্ৰাসতো সহায় কৰে। আনহাতে যিসকল লোকে প্ৰতিদিনে খাদ্য খোৱাৰ ৩০ মিনিট আগতে ৫০০ মিলিলিটাৰ পানী খাই, তেওঁলোকৰ ওজন ১২ সপ্তাহত ৩ কিলোগ্ৰাম হ’ব পাৰে।
শুই উঠিয়ে পানী খালে ৰাতি শৰীৰ হাইড্ৰেটেড হৈ থাকে আৰু লগতে বিষাক্ত পদাৰ্থও স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বাহিৰ কৰি দিয়ে। ইয়াৰ উপৰিও শৰীৰত ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কম হয়। কেৱল এয়াই নহয়, পেটৰ বিষ বা ক্ৰেম্পৰ পৰাও সকাহ দিয়ে।
গা ধোৱাৰ আগতে গৰম পানী খালে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ হয়। আচলতে গা ধোৱাৰ আগতে গৰম পানী খালে শৰীৰটো ভিতৰৰ পৰা উষ্ণ হৈ পৰে, যাৰ ফলত তেজৰ সঞ্চালন উন্নত হয়। ইয়াৰ বাহিৰেও ঘাম ওলোৱাৰ পিছত, মালিচ কৰাৰ পিছত, ভাপ খোৱাৰ পিছত বা পানী খোৱাৰ পিছত, ব্যায়ামৰ আগত আৰু পিছত পানী খোৱাটো জৰুৰী।