Breaking

তেলেৰে ৰন্ধা খাদ্য এই সকল ৰোগীয়ে ভুলতেও নাখাব…

0 22

হোলীৰ উৎসৱ, গতিকে ঘৰতে ব্যঞ্জন প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰস্তুত কৰাটো স্বাভাৱিক। কিন্তু সুখৰ উৎসৱৰ মাজত এটা ভুলৰ বাবে আপোনাৰ ৰংবোৰ নষ্ট হ’বলৈ নিদিব। ইয়াৰ বাবে আমি বিশেষ টিপছ লৈ আহিছো। হয়, কিছুমান ৰোগ আছে য’ত তেলেৰে প্ৰস্তুত কৰা খাদ্য খালে স্বাস্থ্যৰ অৱস্থা বেয়া হ’ব পাৰে। আজি আমি সেইবোৰ ৰোগৰ কথা ক’ম য’ত অধিক তেলৰ খাদ্য খোৱাটো বিপদজনক হ’ব পাৰে-

বহু গৱেষণাৰ পৰা জানিব পৰা গৈছে যে অত্যধিক তেল ব্যৱহাৰ কৰিলে ফুলা, হাৰ্ট এটেক, ৰক্তচাপ, কলেষ্টেৰল, ৰক্তহীনতা আৰু শিৰাত ফুলাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। এই সকলোবোৰৰ বাহিৰেও হৃদৰোগ আৰু টাইপ-২ ডায়েবেটিছৰ আশংকাও আছে। ট্ৰেন্স ফেটে কেন্সাৰ আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ সমস্যাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে।

ডায়েবেটিছ, হৃদৰোগ, কলেষ্টেৰল, ৰক্তচাপ, দুৰ্বল প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা, হাওঁফাওঁৰ ৰোগত আক্ৰান্তসকলৰ বাবে তেওঁলোকে ৰিফাইন তেল একেবাৰে ব্যৱহাৰ নকৰিব, এই তেল অতি বিপদজনক হ’ব পাৰে।

ৰিফাইন তেলৰ সলনি কেন’লা, সৰিয়হ, অলিভ, এভোকেডো, তিলৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। এই সমূহ তেলত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। যিবোৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।


Leave A Reply