Breaking

এই ছুপাৰফুডে ‘মৃত্যু’ আঁতৰাই ৰাখে, কিন্তু খাবলৈ ঘৃণনীয় যেন লাগে, প্ৰস্তুত কৰাৰ পদ্ধতি জনো আহক …

0 72

নাট্টো ডিচ জাপানৰ পৰম্পৰাগত খাদ্য। ইয়াৰ মানুহে দীৰ্ঘদিন ধৰি ইয়াক ছুপাৰফুড বুলি গণ্য কৰি আহিছে। ই তেজৰ সোঁত সঠিকভাৱে ৰাখে আৰু লগতে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনাও হ্ৰাস কৰে। কেৱল এয়াই নহয়, কোভিদে ১৯ (কভিড-১৯)কো পৰাস্ত কৰিব পাৰে। এই খাদ্য সন্দৰ্ভত বহু অধ্যয়ন কৰা হৈছে। ইয়াক খাই ডাঙৰ হোৱা জাপানৰ মানুহেও ইয়াক খাবলৈ ভাল নাপায়। ইয়াৰ আঁৰৰ কাৰণ হ’ল ইয়াৰ দুৰ্গন্ধ আৰু শ্লেষ্মাৰ দৰে আঠা।

‘নাট্টো’ খাদ্যৰ গোন্ধ এমোনিয়াৰ দৰে। খাবলৈও বৰ বেয়া দেখা যায়। ২০১৭ চনত এই সন্দৰ্ভত এক সমীক্ষা কৰা হৈছিল। জাপানৰ ইণ্টাৰনেট সেৱা প্ৰদানকাৰী নিফ্টীয়ে এই খাদ্য সন্দৰ্ভত এক সমীক্ষা চলাইছিল। য’ত দেখা গ’ল যে ১৩ শতাংশ লোকে নাটা খাবলৈ ভাল নাপায়, যিমানেই উপকাৰ নহওক কিয়। আৰু ৬২ শতাংশ লোকে ইয়াক উগ্ৰতাৰে খায়। ইয়াৰ কাৰণ হ’ল ইয়াত লুকাই থকা স্বাস্থ্যৰ ৰহস্য।

কেৱল এয়াই নহয়, এই খাদ্যৰ বিষয়েও দাবী কৰা হৈছে যে ই মৃত্যুক আঁতৰাই ৰাখে। জাপানৰ নিউজ চাইট ছ’ৰানিউজ ২৪-এ দাবী কৰিছে যে যদি ‘নাট্টো’ দৈনিক খায় তেন্তে মৃত্যু আঁতৰত থাকে। একে সময়তে একাংশ বিজ্ঞানীও এই দাবীৰ সৈতে একমত। শ্বিৰাকাৱা ব্ৰিটিছ মেডিকেল জাৰ্নেলত প্ৰকাশিত এক অধ্যয়ন অনুসৰি টকিঅ’ৰ নেশ্যনেল কেন্সাৰ চেণ্টাৰৰ গৱেষকসকলে প্ৰকাশ কৰিছে যে দৈনিক নাট্টো খোৱা পুৰুষ আৰু মহিলাৰ হাৰ্ট এটেক বা ষ্ট্ৰোকত মৃত্যুৰ সম্ভাৱনা ১০ শতাংশ কম।

নাট্টো খাদ্যত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন, ফাইবাৰ, আইৰণ থাকে। ই ৰক্তচাপ আৰু ওজন নিয়ন্ত্ৰণত ইতিবাচক ভূমিকা পালন কৰে। কেৱল এয়াই নহয়, ই ডেকা দেখাতো সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত ভিটামিন কে, ভিটামিন বি ৬ আৰু ভিটামিন ইও প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে।যিটোৱে অষ্টিঅ’পৰ’ছিছ আৰু বলিৰেখা প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে।

শেহতীয়াকৈ বায়’কেমিকেল এণ্ড বায়’ফিজিকেল ৰিচাৰ্চ কমিউনিকেশ্যন নামৰ আলোচনীখনত প্ৰকাশিত এক অধ্যয়নত গৱেষকসকলে নাট’ৰ পৰা তৈয়াৰী নিষ্কাশনে কৰ’না ভাইৰাছৰ কোষ সংক্ৰমিত কৰাৰ ক্ষমতাক বাধা দিব পাৰে বুলি গৱেষকসকলে প্ৰকাশ কৰিছে।

এই ব্যঞ্জন কেনেকৈ বনোৱা হয়ঃ

প্ৰথমতে সৰিয়হ তিয়াই নাট্টো বনাব লাগে। ইয়াৰ পিছত ইয়াক পানীত উতলাই লোৱা হয়। তাৰ পিছত ইয়াত বেচিলাছ চাবটিলিছ বেক্টেৰিয়া যোগ কৰা হ’ল। ইয়াৰ পিছত ইয়াক অপতৃণেৰে মেৰিয়াই চাৰিদিন ৰখা হয়। ইয়াৰ পৰা কিম্বন কৰাৰ পিছত খাদ্য প্ৰস্তুত কৰা হয়।
সৰিয়হ আৰু গৰম চাটনিৰে নাট্টো তৈয়াৰ কৰা হয়। নাট্টো এতিয়া চুপাৰ মাৰ্কেট বা গেলামালৰ দোকানত উপলব্ধ। ঘৰলৈ আনি চাটনি, চাটনি দি ৰান্ধি ভাতৰ লগত পৰিবেশন কৰক। জাপানত ইয়াক ৰাতিপুৱাৰ ব্ৰেকফাষ্টত বেছিকৈ খোৱা হয়।

Leave A Reply