মিঠা সোৱাদৰ বাবে পৰিচিত কাজু বহু খাদ্যপ্ৰেমীয়ে ভাল পোৱা এবিধ শুকান ফল। কাজু বাদাম আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী। কাজু কেৱল সুস্বাদুয়ে নহয়, স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উপকাৰী, কাজু বাদামত কোনবোৰ পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায় জানো আহক-
কাজুত ভাল পৰিমাণৰ প্ৰটিন থাকে, যিটো শৰীৰৰ পেশী গঠন আৰু মেৰামতিৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়।
অসংপৃক্ত চৰ্বি কাজুত পোৱা যায়, যিটো হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। ই বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত আৰু ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
ভিটামিন ই, বি ভিটামিন আৰু মেগনেছিয়াম আৰু জিংকৰ দৰে কিছুমান খনিজ পদাৰ্থও কাজুত পোৱা যায়।
কাজু বাদামতো আঁহ পোৱা যায়, যিয়ে পাচনতন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
কাজুত মেগনেছিয়াম আৰু জিংকৰ দৰে খনিজ পদাৰ্থ থাকে, যিবোৰ মগজুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। কাজুত মেগনেছিয়াম আৰু তামৰ দৰে খনিজ পদাৰ্থ পোৱা যায়, যিয়ে হাড় শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে।কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু প্ৰটিন দুয়োটা কাজুত পোৱা যায়, যিয়ে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰে আৰু আপোনাক দীৰ্ঘদিন ধৰি সক্ৰিয় কৰি ৰাখে।
কাজুত ভিটামিন ই পোৱা যায়, যিয়ে ছালখনক সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে। ই ছালত আৰ্দ্ৰতা প্ৰদান কৰে আৰু বয়স বৃদ্ধিৰ লক্ষণ কমোৱাত সহায় কৰে।