Breaking

শুকান বৰফ কি? যাৰ এটা টুকুৰাই শৰীৰৰ সকলো অংগৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে…

0 120

শেহতীয়াকৈ শুকান বৰফৰ বাবে গুৰুগ্ৰামৰ লা ফৰেষ্টা কেফে বাতৰিৰ শিৰোনাম দখল কৰিছে। আচলতে ইয়াত এজন ওৱেটাৰৰ বাবে এই ঘটনা সৃষ্টি হৈছিল, যিয়ে ৰাতিৰ আহাৰ খাবলৈ অহা ৫ জনীয়া দল এটাই মাউথ ফ্ৰেছনাৰ হিচাপে শুকান বৰফ পৰিৱেশন কৰিছিল। মানুহে খোৱাৰ লগে লগে মানুহৰ মুখত জ্বলা-পোৰা অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ইয়াৰ পৰা তেজ ওলাবলৈ ধৰিলে। এনে পৰিস্থিতিত কেফেৰ খাদ্য সুৰক্ষাক লৈ প্রশ্ন উত্থাপন হোৱাৰ সমান্তৰালকৈ মানুহৰ মনত শুকান বৰফ কি সেই প্রশ্নও উত্থাপন হৈছে৷ স্বাভাৱিক বৰফ কি? এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনিও উত্তৰ বিচাৰিছে, তেন্তে এই লেখাটো আপোনাৰ বাবে-

শুকান বৰফ নাম অনুযায়ী শুকান। এইটোৱেই হৈছে কাৰ্বন ডাই অক্সাইডৰ কঠিন ৰূপ। ই সাধাৰণ বৰফতকৈ অধিক ঠাণ্ডা আৰু অধিক সময়ৰ বাবে থাকিব পাৰে। ইয়াৰ বিশেষ কথাটো হ’ল ইয়াক পানীৰে প্ৰস্তুত কৰা নহয়। এনে অৱস্থাত গলিলে পানীৰ সলনি ধোঁৱা ওলাই আহে। শুকান বৰফ কাৰ্বনেটেড পানীয় ফ্লেছ-ফ্ৰীজ কৰিবলৈ, আইচক্ৰীম বনাবলৈ, শিপিংৰ সময়ত ঔষধ সংৰক্ষণ কৰিবলৈ, পাৰ্টি আৰু বিয়াত বিশেষ প্ৰভাৱৰ বাবে আৰু বিমান সংস্থাৰ কেটাৰিঙৰ খাদ্য সতেজ কৰি ৰাখিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। FSSAI, CDC, FDA আদি সংস্থাৰ মতে শুকান বৰফ কেতিয়াও সেৱন কৰিব নালাগে। কাৰণ ইয়াক স্পৰ্শ কৰিলে বা গিলিলে ছাল আৰু অভ্যন্তৰীণ অংগসমূহৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। কেৱল এয়াই নহয়, যদি ইয়াক বন্ধ ঠাইত ব্যৱহাৰ কৰা হয়, তেন্তে ই উশাহ-নিশাহ লোৱাত কষ্ট পোৱাৰ আশংকা সৃষ্টি কৰে যাৰ ফলত মৃত্যুও হ’ব পাৰে। সেয়েহে এই বৰফ কেৱল ভালদৰে বায়ু চলাচল কৰা ঠাইতহে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে।

Leave A Reply