Breaking

সাৱধান! পেক কৰা ফলৰ ৰসত প্ৰকৃত ফল কিমান শতাংশ থাকে, জানেনে…

0 33

গ্ৰীষ্মকালত আমি বহুতেই ভাল পাওঁ পেক কৰা ফলৰ ৰস খাই। বজাৰত সহজে পোৱা যায় এনে পেকেট ফলৰ ৰস। শিশুৰ পৰা আৰম্ভ কৰি বৃদ্ধলৈকে সকলোৱে ভাল পায় পেকেট ৰস, কাৰণ এই ফলৰ ৰস অতি সোৱাদযুক্ত। এই বটল আৰু পেকেটত প্ৰকৃত ফল থকা বুলি দাবী কৰা হৈছে যদিও ইয়াত প্ৰকৃত ফল থাকে নে নাথাকে কেনেকে জানিব।


শেহতীয়া এক প্ৰতিবেদনত জনোৱা হৈছে যে বটল আৰু টেট্ৰা পেকত উপলব্ধ ফলৰ ৰসত থকা ফলৰ পৰিমাণ মাত্ৰ ১০ শতাংশ। বহু উদাহৰণ দি সংস্থাটোৱে কৈছে যে ইয়াক সুস্থ আখ্যা দি গ্ৰাহকক বিপথে পৰিচালিত কৰা হয়। কোৱা হয় যে ই প্ৰাকৃতিক আৰু পুষ্টিকৰ পদাৰ্থৰে ভৰপূৰ, কিন্তু এইবোৰ কথা প্ৰায়ে মিছা।

আইচিএমআৰে পৰামৰ্শ দিছে যে এই পেক কৰা ৰস ক্ৰয় কৰাৰ আগতে গ্ৰাহকে পেকেটত লিখা লেবেল ভালদৰে পঢ়িব লাগে। ইয়াৰ উপৰিও এটা পৰিবেশত শৰীৰে কিমান পৰিমাণৰ পুষ্টিকৰ উপাদান লাভ কৰি আছে সেয়াও জানিব লাগে।

আপুনি এইটোও মনত ৰাখিব লাগিব যে আইচিএমআৰে কেৱল পেক কৰা ৰসৰ ক্ষেত্ৰতে নহয়, সকলো ধৰণৰ টিনপাতৰ খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰতো এনে সতৰ্কবাণী দিছে। গতিকে সতেজ ফলমূলক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াটো ভাল।

Leave A Reply