Breaking

শুকান ফলবোৰক চুপাৰফুড বুলি কিয় কোৱা হয়

0 1,095

চুপাৰফুডক খাদ্য সামগ্ৰী বুলি ক’ব পাৰি যিবোৰপুষ্টিগত মূল্যৰ তুলনাত আন খাদ্য সামগ্ৰীতকৈ উৎকৃষ্ট। আনকি চুপাৰফুডৰ সৰু অংশবোৰেও পুষ্টি, ভিটামিন, খনিজ আৰু প্ৰ’টিনৰ ৰূপত প্ৰচুৰ পুষ্টি যোগান ধৰিব পাৰে। বহুসময়ত চুপাৰফুডক এনেদৰে ক’ব পাৰি কিয়নো সেইবোৰে প্ৰদান কৰা কিছুমান বিশেষ বৈশিষ্ট বা লাভালাভ যেনে ই কিছুমান ৰোগ বা ৰোগৰ পৰা সকাহ দিব পাৰে, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, ৰক্তচাপ, চেনী বা কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰে আৰু বহুতো। বিভিন্ন লাভালাভৰ বাবে স্বাস্থ্য আৰু অন্যথা বিভিন্ন শুকান ফলে বহুসময় শুকান ফল প্ৰদান কৰে ইয়াক চুপাৰফুড বুলিও কোৱা হয়। শুকান ফল যেনেকৈ বেৰী আৰু বাদামত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। সেইবোৰত অন্যান্য পুষ্টিও অধিক আৰু কিছুমান শুকান ফলৰ অতুলনীয় গুণাগুণ আছে বুলি বিশ্বাস কৰা হয় যেনে সেইবোৰে বাৰ্ধক্য প্ৰতিৰোধ কৰে, বুদ্ধি তীক্ষ্ণ কৰে আৰু বহুত বেছি।

ব্যৱহাৰৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ শুকান ফল
বহুতো শুকান ফল আছে যাক এজন ব্যক্তিয়ে তেওঁৰ দৈনন্দিন আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে আৰু অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। এইবোৰৰ কিছুমান ভাল আনবোৰ এতিয়াও ভাল। গতিকে কোনবোৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ আৰু আটাইতকৈ উপকাৰী শুকান ফল আৰু কিয়? তালিকাত প্ৰথমটো অৱশ্যে কাঠবাদাম; তেওঁলোকৰ শূন্য কলেষ্টেৰল আছে আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু আঁহেৰে সমৃদ্ধ। ইয়াৰ উপৰিও সেইবোৰ ছাল, চুলি আৰু সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ বাবে উৎকৃষ্ট। তেওঁলোকে হৃদযন্ত্ৰ আৰু আন বহুতো ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে বুলিবিশ্বাস কৰা হয়। আমাৰ তালিকাত দ্বিতীয় স্থানত আছে কাজু, সেইবোৰ ভিটামিন ই আৰু বি6 সমৃদ্ধ। সেইবোৰত পৰ্যাপ্ত প্ৰ’টিন, পটাছিয়াম, মনো-আনচেচুৰেটেড চৰ্বি আৰু আঁহ থাকে। আখৰোট আমাৰ তালিকাত তৃতীয় স্থানত আছে কিয়নো সেইবোৰত অমেগা-3 ফেটি এচিড, প্ৰ’টিন, আঁহ, এণ্টি-অক্সিডেণ্ট, ভিটামিন আৰু খনিজ থাকে। কিচমিচ, পিস্তা আৰু তাৰিখ তালিকাৰ পৰৱৰ্তী স্থানত আহিব। এই শুকান ফলবোৰত ভিটামিন আৰু প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ; এইবোৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু কলেষ্টেৰল আৰু ডায়েবেটিচৰ দৰে জীৱনশৈলীৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰে।

Leave A Reply