আজি আমি আপোনালোকক ক’ম বাদামৰ এনে কিছুমান আচৰিত উপকাৰীতা, যাক ‘দুখীয়াৰ আলমণ্ড’ বুলি কোৱা হয়, যাৰ বিষয়ে প্ৰায়ে লোকে নাজানে। আপুনি জানেনে যে কিছুমান ঠাইত ইয়াক ‘দেশী কাজু’ বুলিও কোৱা হয়।আজিকালি বেয়া জীৱনশৈলীৰ বাবে মানুহে বহুতো সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। অস্বাস্থ্যকৰ খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে মানুহৰ হজম সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ ওজন দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। দৈনিক বাদাম খালে শৰীৰৰ বিপাকীয় ক্ৰিয়া সংশোধন হয়। ইয়াৰ ফলত শৰীৰে শক্তি পায় আৰু পেটটোও কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে। বাদামে আমাক কেনেদৰে উপকাৰ দিয়ে জানো আহক।
বাদামত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান পোৱা যায়
বাদামত আঁহ আৰু ভিটামিন পোৱা যায়। ইয়াত এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু কেলচিয়ামো প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়, যিটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হয়। কেলচিয়ামে শৰীৰৰ হাড় আৰু দাঁত শক্তিশালী কৰে।
বাদামৰ উপকাৰীতা
টাইপ ২ ডায়েবেটিছৰ বিৰুদ্ধে প্ৰভাৱ দেখুৱায়
এক গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে মহিলাৰ টাইপ ২ ডায়েবেটিছৰ বিৰুদ্ধে বাদাম অতি ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হৈছে। মাটিমাহ কম গ্লাইচেমিক খাদ্যৰ শ্ৰেণীত আহে, যাৰ ফলত মানুহৰ তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বজাই ৰখা হয়।
হৃদয় সুস্থ কৰি ৰাখে
বাদামে শৰীৰত বৃদ্ধি পোৱা কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। ই হৃদৰোগ সৃষ্টি নকৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰাখে।
এন্টি এজিং হিচাপে ফলপ্ৰসূ
এক গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে যদি আপুনি দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত বাদামকে ধৰি বাদাম সেৱন কৰে তেন্তে আপুনি আন যিকোনো ব্যক্তিতকৈ কম বয়সীয়া দেখা যায়। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে মাটিমাহে মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস কৰাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হয়।ইয়াক কিয় ‘দুখীয়াৰ আলমণ্ড’ বুলি কোৱা হয়।
আপুনি জানিলে আচৰিত হ’ব যে বাদামৰ পুষ্টিৰ মূল্য আলমণ্ডৰ দৰেই প্ৰায় একে। আলমণ্ডৰ তুলনাত ইয়াৰ দামও বহুত কম। এই কাৰণেই ইয়াক ‘দুখীয়াৰ ফল’ বা ‘দুখীয়াৰ আলমণ্ড’ বুলি কোৱা হয়। কিছুমানে ইয়াক ‘দেশী কাজু’ বুলিও কয়।
এইদৰে গ্ৰহণ কৰক
ৰাতি শুবৰ আগতে বাদাম পানীত তিয়াই থওক, তাৰ পিছত দৈনিক জলপান হিচাপে খাব লাগে। মনত ৰাখিব যে বাদামত থকা পিত্ত খাদ্য খোৱাৰ আগতে পৃথক কৰি ল’ব লাগে। ইয়াৰ লগতে ৰাতি খাব নালাগে কিয়নো ই হজম হ’বলৈ অধিক সময় লাগে।