Breaking

পালেং আৰু পনীৰ একেলগে কিয় খাব নালাগে…

0 51

ভাৰতৰ ভিতৰতে পালেং পনীৰ আটাইতকৈ ৰুচিকৰ খাদ্য অৱশ্যে এজন পুষ্টিবিদৰ দাবী যে এই দুটা খাদ্য সামগ্ৰী একেলগে খাব নালাগে। জানি লওক পুষ্টিবিদ নমামি আগৰৱালে কি কৈছে।ভাৰতৰ অন্যতম জনপ্ৰিয় আৰু প্ৰিয় খাদ্য হ’ল পালেং পনীৰ অৱশ্যে এইটো এটা ভাল খাদ্যৰ মিশ্ৰিণ নহ’বও পাৰে। এইটো অলপ আচৰিত হ’ব পাৰে কাৰণ পালেং আৰু পনীৰ দুয়োটা খাদ্যৰ স্বাস্থ্যকৰ উৎস। পুষ্টিবিদ নমামি আগৰৱালাৰ মতে, পালেং আৰু পনীৰ একেলগে খোৱাৰ ফলত দেখাত যিমান স্বাস্থ্যকৰ নহ’বও পাৰে। নমামিয়ে নিজৰ ইনষ্টাগ্ৰাম হেণ্ডেলত এটা ৰিল শ্বেয়াৰ কৰি বুজাইছে যে কিয় স্বাস্থ্যকৰ নহয়।

ৰিলটো শ্বেয়াৰ কৰি তাই ক’লে, “কিছুমান কম্বিনেচন আছে যিবোৰ একেলগে ভালদৰে নাযায়। স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যৰ অৰ্থ কেৱল উপযুক্ত খাদ্য সামগ্ৰী খোৱা নহয়। ইয়াৰ অৰ্থ হ’ল সঠিক খাদ্য সামগ্ৰী সঠিক সংমিশ্ৰণত খোৱা”। পুষ্টিবিদজনৰ মতে, পালেং আৰু পানীৰে একেলগে ইটোৱে সিটোৰ উপকাৰিতাৰ ক্ষতিপূৰণ দিব পাৰে আৰু মূলতঃ একেলগে ভালদৰে নাযায়। তেওঁ বুজাই দিয়ে যে এই দুটা খাদ্য কেনেকৈ স্বাস্থ্যকৰ সংমিশ্ৰণ নহয়। তাই বিশদভাৱে কয়, “কিছুমান সংমিশ্ৰণ আছে যিয়ে একেলগে খালে ইটোৱে সিটোৰ পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণত বাধা দিয়ে। তেনে এটা সংমিশ্ৰণ হ’ল আইৰণ আৰু কেলচিয়াম। কচুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আইৰণ আৰু পানীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম থাকে। কেলচিয়ামে আইৰণ শোষণত বাধা দিয়ে!”।পানীৰ প্ৰটিন, কেলচিয়ামৰ ভঁৰাল আৰু ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী। আৰু সেউজীয়া পাতৰ কচুত আইৰণ, ফলিক এচিড, ভিটামিন এ, ই, আৰু কে আদি পুষ্টিকৰ উপাদানৰ লগতে ওমেগা-৩ ফেটি এচিড থাকে যিয়ে ছালৰ কৰ্কট ৰোগৰ দৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে। একেলগে সেৱন কৰিলে পনীৰত থকা কেলচিয়ামে কচুৰ পৰা আইৰণ শোষণ বাধা দিয়ে। কচুত থকা ৫ শতাংশতকৈও কম আইৰণ শৰীৰে শোষণ কৰে, ই আমাৰ শৰীৰত তুলনামূলকভাৱে কম আইৰণ প্ৰদান কৰে। কচুত অধিক ঘনত্বত পোৱা এন্টিনিউট্ৰিয়েণ্ট অণু অক্সালেটে শৰীৰে কেলচিয়াম শোষণ কৰাত বাধা দিয়ে আৰু লগতে আইৰণৰ শোষণ অতি সীমিত কৰে।

আনকি আয়ুৰ্বেদতো আহাৰ নামৰ এটা শব্দ আছে য’ত কিছুমান খাদ্য সামগ্ৰী একেলগে খোৱা উচিত নহয় বুলি ব্যাখ্যা কৰা হৈছে। কল আৰু গাখীৰ, মাছ আৰু গাখীৰ, মৌ আৰু ঘিউ সমান অনুপাতত, দৈ আৰু পনিৰৰ দৰে দুই এটা সংমিশ্ৰণকো বিৰুদ্ধ আহাৰ বুলি গণ্য কৰা হয়।

Leave A Reply