Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে দিনটোত কিমান চেনি খাব লাগে? জানি লওক…

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে কিমান চেনি খাব লাগে বা ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিহাৰ কৰিব লাগে চেনী? এই বিষয়ে ডায়েবেটিছ ৰোগী সকল জ্ঞাত নে? স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ পৰা চিকিৎসকলৈকে তেওঁলোকে কয় যে ডায়েবেটিছ ৰোগী এজনে বুদ্ধিমানৰূপে চেনি খাব লাগে।
Read More...

মাছ আৰু মাংস কোনটোত থাকে বেছি প্ৰটিন…

মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম, কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। মাছ-মাংসত ভিটামিন, আইৰণ আৰু ওমেগা থ্ৰী ফেটকে ধৰি চহকী পুষ্টি থাকে। মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম আৰু কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। কিন্তু মাছ আৰু মাংসৰ কোনটোত পুষ্টি
Read More...

শীতকালত সুস্বাস্থ্যৰ বাবে বেঙেনা খোৱাৰ প্ৰয়োজন…

বেঙেনাৰ স্বাস্থ্যবৰ্ধক গুণাগুণ - ফাইবাৰ হ'ল এবিধ পোষক পদাৰ্থ, যি শৰীৰৰ পাচন প্ৰক্ৰিয়া সুগম কৰি তোলে । বেঙেনা খালে আপোনাৰ শৰীৰে ২ গ্ৰাম ফাইবাৰ লাভ কৰিব । সেয়ে নিয়মীয়া আহাৰত বেঙেনাক অন্তৰ্ভূক্ত কৰক । বেঙেনাই শৰীৰৰ ছালক হাইড্ৰেট
Read More...

বিদেশী মানুহেও ভাৰতৰ এই ৮ টা বিখ্যাত পনীৰ ৰেচিপি খায়…

ভাৰতৰ অন্যতম বিখ্যাত আৰু স্বাস্থ্যকৰ দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ ভিতৰত পানীৰ। পনীৰ বহুতো ৰেচিপি বনোৱা হয়। কেৱল এয়াই নহয়, পনিৰ এনেকুৱা এটা সামগ্ৰী য’ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। বহু ৰোগত চিকিৎসকে পনিৰ বা পনিৰৰ পৰা তৈয়াৰী সামগ্ৰী খাবলৈ
Read More...

শীতকালত খাব লাগে মিঠা আলু, ভালে থাকিব হৃদযন্ত্ৰ আৰু চকু…

মিঠা আলুৰ উপকাৰিতা: মিঠা আলুত আঁহ, প্ৰটিন, পটাছিয়াম, আইৰণ, ভিটামিন আদি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। মিঠা খালে শৰীৰৰ বহু ৰোগ নিৰাময় হয়। শীতকাল আৰম্ভ হৈছে আৰু ক্ৰমান্বয়ে ঠাণ্ডা বাঢ়িছে। এই বতৰত বহুতো শাক-পাচলি আৰু ফল-মূল বজাৰত উপলদ্ধ।
Read More...

এদিনত কেঁচা পিঁয়াজ কিমান খাব লাগে জানেনে…

পিঁয়াজৰ প্ৰতিটো খাদ্যতে খাদ্যতে আমাক লাগে। শাক-পাচলিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি যিকোনো টেঙা খাদ্যলৈকে সকলোতে পিঁয়াজ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কেঁচা পিঁয়াজ খোৱাৰ বহু পাৰ্শ্বক্ৰিয়া আছে। এদিনত কিমান পিঁয়াজ খাব লাগে আজি আপোনালোকক জনাম-
Read More...

শীতকালত কি কি শাক খাব লাগে জানেনে…

আমৰা বায়ুপিত্ত, ৰক্তদোষ, গ্ৰহণী, অৰুচি, উদৰ ৰোগ, অগ্নিমান্দ্য, শৰীৰ দুৰ্বলতা, পয়ালগা, বাতবিষ, বসন্ত, ভৰিত পানীয়ে খোৱা, গেষ্ট্ৰিক আলচাৰ ইত্যাদি ৰোগত উপকাৰী। মিথি শাক বহুমুত্ৰ, অৰুচি, গৰ্ভাশয়ৰ ৰোগ, গ্ৰহণী, অৰ্শ, কঁকালৰ বিষ,
Read More...

কম বয়সতে হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বৃদ্ধি পাইছে! কিন্তু কিয়…

যোৱা কেইবছৰমানৰ পৰা হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বাঢ়িছে। আমি আমাৰ জীৱনত বহুতো বস্তু খাওঁ যিবোৰ আমি খাব নালাগে। এই খাদ্যই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পেলায়। আনহাতে আজিকালি মানুহৰ জীৱনশৈলীৰ লগতে মানসিক চাপ, সঠিক খাদ্য খোৱা নোখোৱা,
Read More...

শীতকালত দৈ খোৱাটো কিমান জৰুৰী জানক…

দৈ বা দৈ-গাখীৰৰ লগত অসমীয়াৰ সম্পৰ্ক অতি গাঢ় আৰু চিনাকি পুৰণিকলীয়া । ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত অসমীয়াসকল অতি আগৰণুৱা আৰু প্ৰস্তুতিৰ ক্ষেত্ৰত অতি সিদ্ধহস্ত । দেশৰ অন্য প্ৰান্ততো ইয়াৰ প্ৰচলন যথেষ্ট হ’লেও অসমৰ দৰে ব্যৱহাৰিক ক্ষেত্ৰত তেনে বিস্তৃত
Read More...

শিশুৰ চকুৰ দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধিৰ বাবে এই ৫টা খাদ্য অতি উত্তম…

চকু দুটা সুস্থ হৈ থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। গতিকে আমাৰ চকু ভালকৈ ৰাখিবলৈ আমাৰ খাদ্যাভ্যাস সঠিকভাৱে বজাই ৰখাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। বয়স বঢ়াৰ লগে লগে চকুৰ দৃষ্টিশক্তি দুৰ্বল হৈ পৰে। চকুৰ দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধিৰ বাবে খাদ্য তালিকাত কিছুমান খাদ্য
Read More...