Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

মহিলাৰ স্তন কৰ্কট ৰােগ কি হয় জানক…

কিশোৰী এগৰাকীৰ বয়স ১০-১২ বছৰ হ’লেহে স্তনৰ বিকাশ হ’বলৈ ধৰে। বয়স বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে গঠনগত ভাৱে স্তনযুৰিয়ে পূৰ্ণতা লাভ কৰিবলৈ ধৰে। গৰ্ভাৱস্থাত স্তন দুটিয়ে শিশুৰ কাৰণে গাখীৰ উৎপাদনৰ বাবে পৰিপূৰ্ণতা লাভ কৰে। যুৱতী বা মহিলাৰ স্তন প্ৰধানকৈ
Read More...

নিম গছৰ পাত ৰোগ নিৰাময়ৰ মহৌষধ…

ৰোগ নিৰাময়ৰ মহৌষধঃ নিমগছ মানুহৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয় গছ। সেয়ে প্ৰায় মানুহৰ ঘৰৰ বাৰীত নিমগছ দেখা যায়। ইয়াৰ কীটনাশক, বীজাণুনাশক আৰু বায়ু পৰিশোধনকাৰী গুণ আছে। ই সাধাৰণতে ১১-১২ মিটাৰ পৰ্যন্ত ওখ হয়। ইয়াৰ পাত, ফুল, ছাল, শিপা, বীজ আদি
Read More...

স্বাস্থ্য ৰক্ষাত অসমীয়া জলপানে কেনেদৰে সহায় কৰে জানক…

অসমীয়া মানুহৰ বেছিভাগৰে আজি পুৱাৰ জলপান বুলি ক’লে ৰুটি-তৰকাৰি, ব্রেড-বাটাৰ, কণী আৰু বহুতৰ ঘৰত মেগি, ই-পি, চাওচাওৱে ঠাই পাইছে। অসমীয়া মানুহৰ পুৱাৰ যি জলপান আছিল তেনে জলপান মানুহৰ ঘৰত দেখিবলৈ পোৱা নাযায়। কেনেবাকৈ পৰিয়ালৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলে
Read More...

মহিলাসকলৰ স্তনত বিষ অনুভৱ হ’লে স্তন কেন্সাৰ হোৱা বুলি ভাবে নেকি জানক সবিশেষ…

মহিলাসকলে কেতিয়াবা স্তনৰ বিষ অনুভৱ কৰে। বহু মহিলাই স্তনৰ বিষ হ’লে স্তন কেন্সাৰ হোৱা বুলি ভাবে। স্তনৰ বিষ বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে এই ৰোগৰ লগত জড়িত নহয়। স্তনৰ বিষৰ সঠিক কাৰণ জানিলে অপ্ৰয়োজনীয় আতংক নাইকিয়া হ’ব। স্তনৰ বিষ হৰম’নৰ পৰিৱৰ্তনৰ
Read More...

শীতকালত এই চাৰিটা পদ্ধতিৰে খাদ্যত হালধি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে ৰোগৰ সম্ভাৱনা কমিব…

শীতকালত হালধিঃ ভিটামিন চি, ভিটামিন ই, আইৰণ, জিংককে ধৰি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান হালধিত পোৱা যায়। শীতকালত চৰ্দি, কাহ, চৰ্দি আদি ঋতুভিত্তিক ৰোগৰ অহৰহ আশংকা থাকে। এই ৰোগবোৰৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ জীৱনশৈলী আৰু খাদ্যাভ্যাস সলনি কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।
Read More...

তেজপাত স্বাস্থ্যৰ বাবে এক সম্পদ, হৃদযন্ত্ৰ আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে তেজপাতে…

তেজ পাতৰ অবিহনে পুলাও, বিৰিয়ানী, শাক-পাচলি, নন-ভেজ অসম্পূৰ্ণ যেন লাগে। ইয়াত এন্টিঅক্সিডেন্ট, মিনাৰেল,ফাইবাৰকে ধৰি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। ভাৰতীয় পাকঘৰত বহুতো মছলা তাকে যিয়ে খাদ্যৰ সোৱাদ দুগুণ কৰাই নহয় শৰীৰক ফিট
Read More...

ওজন বৃদ্ধি হৈছে নেকি? চিন্তাৰ কোনো কাৰণ নাই! ব্ৰেকফাষ্টত খোৱাৰ আৰম্ভ কৰক এই ৩টা বস্তু…

ওজন কমাব পৰা খাদ্যঃ ভাৰতত সুস্বাদু খাদ্যৰ অভাৱ নাই আৰু এইবোৰে আমাক ক্ৰমান্বয়ে মেদবহুলতালৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। এবাৰ পেট আৰু কঁকালৰ চাৰিওফালে চৰ্বি জমা হ’লে ইয়াক হ্ৰাস কৰাটো অতি কষ্ট। কিছুমান লোকে ওজন কমাবলৈ খাদ্য-পানীয় কমাই দিয়ে যদিও ইয়াৰ
Read More...

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে দিনটোত কিমান চেনি খাব লাগে? জানি লওক…

ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে কিমান চেনি খাব লাগে বা ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিহাৰ কৰিব লাগে চেনী? এই বিষয়ে ডায়েবেটিছ ৰোগী সকল জ্ঞাত নে? স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ পৰা চিকিৎসকলৈকে তেওঁলোকে কয় যে ডায়েবেটিছ ৰোগী এজনে বুদ্ধিমানৰূপে চেনি খাব লাগে।
Read More...

মাছ আৰু মাংস কোনটোত থাকে বেছি প্ৰটিন…

মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম, কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। মাছ-মাংসত ভিটামিন, আইৰণ আৰু ওমেগা থ্ৰী ফেটকে ধৰি চহকী পুষ্টি থাকে। মাংস আৰু মাছ দুয়োবিধতে চৰ্বি কম আৰু কেলৰি কম আৰু ই প্ৰটিনৰ ভাল উৎস। কিন্তু মাছ আৰু মাংসৰ কোনটোত পুষ্টি
Read More...

শীতকালত সুস্বাস্থ্যৰ বাবে বেঙেনা খোৱাৰ প্ৰয়োজন…

বেঙেনাৰ স্বাস্থ্যবৰ্ধক গুণাগুণ - ফাইবাৰ হ'ল এবিধ পোষক পদাৰ্থ, যি শৰীৰৰ পাচন প্ৰক্ৰিয়া সুগম কৰি তোলে । বেঙেনা খালে আপোনাৰ শৰীৰে ২ গ্ৰাম ফাইবাৰ লাভ কৰিব । সেয়ে নিয়মীয়া আহাৰত বেঙেনাক অন্তৰ্ভূক্ত কৰক । বেঙেনাই শৰীৰৰ ছালক হাইড্ৰেট
Read More...