মিঠা অবিহনে ভাৰতত যে কোনো আহাৰ সম্পূৰ্ণ নহয়। প্ৰতিটো ভোজনৰ পিছতে মিঠাই এটা খোৱাটো প্ৰায় বাধ্যতামূলক। মিঠা খোৱাৰ হেঁপাহটো সাধাৰণতে নিশা দেৰিকৈ আহে আৰু আমি প্ৰায়েই ইয়াৰ ওচৰত নতি স্বাকীৰ কৰোঁ। চেনী খোৱাৰ লগে লগে আপোনাৰ দেহত ডোপামিন নামৰ এক ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ বৃহৎ পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰে। কিন্তু গৱেষণাই পৰামৰ্শ দিয়ে যে আহাৰৰ পিছত মিঠাই খোৱাটো স্বাস্থ্যকৰ নহ’বও পাৰে। ই আপোনাৰ স্বাস্থ্য প্ৰভাৱিত কৰে আৰু কেইবাটাও অন্তৰ্নিহিত আৰু দীৰ্ঘস্থায়ী স্বাস্থ্য সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে। অত্যধিক পৰিমাণৰ চেনী খোৱাৰ ফলত মেদবহুলতা, অত্যধিক ৰক্তচাপ আৰু জ্বলা-পোৰাকে ধৰি কোৰোনেৰী হৃদৰোগৰ বিপদৰ কাৰকবোৰ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। উচ্চ-শৰ্কৰাযুক্ত আহাৰৰ ফলত কোৰোনেৰী হৃদযন্ত্ৰৰ বিকাৰৰ ফলত মৃত্যুৰ সম্ভাৱনা বাঢ়ি যায় বুলি কোৱা হয়।
আয়ুৰ্বেদে স্বাস্থ্য সমস্যা সমাধানৰ বাবে এক মুখ্য নিৰ্দেশনা হিচাপে কাম কৰি আহিছে আৰু ইয়াৰ বহুতো আৰোগ্যকাৰী গুণ আছে যি ইয়াক ঔষধৰ আটাইতকৈ বিশ্বাসযোগ্য প্ৰকাৰবোৰৰ এটা কৰি তুলিছে। শেহতীয়া অধ্যয়ন আৰু আয়ুৰ্বেদে পৰামৰ্শ দিয়ে যে আহাৰৰ আগতে মিঠাই খোৱাটো পিছত খোৱাতকৈ ভাল।
আহাৰ খোৱাৰ আগতে মিঠাই খালে ই আপোনাৰ সোৱাদৰ কলিবোৰ সক্ৰিয় কৰে আৰু আপোনাক আপোনাৰ আহাৰ ভালদৰে উপভোগ কৰিবলৈ সুযোগ দিয়ে। খোৱাৰ শেষত মিঠাই খালে পাচন প্ৰক্ৰিয়া প্ৰভাবিত হ’ব পাৰে আৰু প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেম হ’ব পাৰে আৰু এচিডিক ৰিফ্লাক্সৰ ফলত ফাৰ্মেণ্টেচন হ’ব পাৰে। আহাৰৰ শেষত মিঠা খোৱাৰ ফলত গেছ হয় আৰু পেট ফুলি উঠিব পাৰে।
নিশা পলমকৈ যেতিয়া আপুনি গধুৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত মিঠাই খায়, খাদ্যৰ কণাবোৰ ভাঙিবলৈ অধিক সময় লয় আৰু সেয়েহে হজম হ’বলৈ অধিক সময় লাগে। সেয়ে আহাৰ খোৱাৰ পিছত মিঠাই খোৱা পৰিহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব লাগে। খোৱাৰ আগতে মিঠাই খালে পাচন নিঃসৰণৰ প্ৰবাহ সক্ষম হয় যি আপোনাৰ হজম প্ৰক্ৰিয়াৰ গতি উন্নত কৰাত সহায় কৰে।