Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

দিনত আহাৰ গ্ৰহণ কৰি শোৱাৰ অভ্যাস আছে নেকি আপোনাৰ…

বহুতো লোকক দেখা যায় দিনত ভাত খাই এঘুমতি মাৰে । এনেকি ২ বা ৩ঘন্টালৈ নাক বজাই টোপনি মাৰে । অৱশ্যে ৰাতি টোপনি ক্ষতি কৰা লোকৰ ক্ষেত্ৰত কিছু সুকীয়া । আন কিছুমান লোক আছে ব্যস্ততা বা আন কাৰনত দৌৰা দৌৰিকৈ পুৱা বা দুপৰীয়া আহাৰ খায়েই কামলৈ যোৱা
Read More...

শীতকালৰ এটা প্ৰধান সমস্যা হ’ল ওঁঠ ফটা। ফটা ওঁঠ ভাল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক এই টিপছ সমূহৰ দ্বাৰা

শীতকালত বেছিভাগ মানুহেই ওঁঠ ফাটি যোৱাৰ সমস্যাত অসুবিধা পায়। যদি আপুনিও এই সমস্যাৰ বাবে অসুবিধা পাইছে, তেন্তে আপুনি কিছুমান ঘৰুৱা উপায় গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। ওঁঠ ফাটিলে কি কৰিব লাগে?ছাল শুকান হোৱাটো সাধাৰণ কথা। আনহাতে শীতকালত বেছিভাগ মানুহেই
Read More...

পালেং শাকৰ চালাড বনাই খাওঁক আৰু আয়ুস বৃদ্ধি কৰক…

এতিয়া পালেঙ শাকৰ সময় বাবে সকলো ঠাইতে শাকবিধ উভৈনদী । পালেঙত ভিটামিন-এ বা বিটাকেৰটিন প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। তাৰোপৰি কেলচিয়াম, আইৰণ, আহ,কাৰ্বহাইড্ৰেত, প্ৰোটিন, খনিজ পদাৰ্থ, অজৈৱিক নাইট্ৰেত, প্লেবোন'ইড্স আদি থাকে। পালেঙ নিজ ইচ্ছানুযায়ী
Read More...

আপুনি অধিক নিমখ সেৱন কৰেনে? অধিক নিমখ সেৱনে স্বাস্থ্যৰ বহু ক্ষতি কৰাৰ সম্ভাৱনা

নিমখ অবিহনে আমাৰ জীৱন আধৰুৱা। কিন্তু সঠিক পৰিমাণত সেৱন কৰাটো আমাৰ বাবে উপকাৰী। আনহাতে যদি আপুনি ইয়াক অতিৰিক্তভাৱে সেৱন কৰে তেন্তে ই শৰীৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক।অধিক পৰিমাণৰ নিমখ সেৱন কৰাটো হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে বিপদজনক। ইয়াক সেৱন কৰিলেও হাৰ্ট এটেকৰ
Read More...

ব্ৰেকফাষ্টৰ সৈতে থলুৱা ফল হ’ল চেপেটাৰ শ্বেক হিচাপে তৈয়াৰ কৰি খাওঁক আৰু সৌন্দৰ্য বৃদ্ধি কৰক…

অসমৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত অতিকে সহজলভ্য এবিধ থলুৱা ফল হ’ল চেপেটা । এই চেপেটা ফলবিধ বিভিন্ন গুণাগুণেৰে ভৰপূৰ । ইয়াত ভিটামিন এ, ভিটামিন চি আৰু এণ্টি অক্সিডেণ্টৰ গুণাগুণ ভৰপুৰ মাত্ৰাত পোৱা যায় । পুৱাৰ ভাগত ব্ৰেকফাষ্টৰ সৈতে এই ফল শ্বেক হিচাপে
Read More...

ওজন কমোৱাৰ বাবে গ্ৰীণ টি খাওক, গ্ৰীণ টি বনোৱা আৰু খোৱাৰ সঠিক উপায় জানক

যদি আপুনিও গ্ৰীণ টি বনাইছে তেন্তে এটা কথা মনত ৰাখিব যে আপুনি কিমান সময়ত গ্ৰীণ টি খাই আছে আৰু কেনেকৈ বনাইছে। এইটোও আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে জনাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।পেটৰ চৰ্বি হ্ৰাস কৰাই হওক বা স্বাস্থ্য বনোৱাৰ কথাই হওক, আমি প্ৰথমে গ্ৰীণ টিৰ
Read More...

কেঁচা মটৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে কিমান উপযোগী জানক…

এই সেউজীয়া শস্য কেৱল ৰুচিৰ ধন নহয় স্বাস্থ্যৰ সম্পদ, ইয়াক খালে বহু উপকাৰ পোৱা যায়।সকলোৱে মটৰ খাই ভাল পায়। মটৰত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে যিয়ে স্বাস্থ্যৰ উপকাৰ কৰে।পটলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি পনীৰলৈকে খাদ্যৰ সোৱাদ বঢ়াবলৈ পটল ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
Read More...

পদিনাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

পদিনাৰ উপকাৰিতা : সাধাৰণতে চাহ,চাটনী বা অন্য ৰন্ধন প্ৰকৰণত প্ৰয়োগ কৰা পদিনা এবিধ বাৰমহীয়া সুগন্ধিযুক্ত বনৌষধি । কেইবাটাও বৰ্ণসংকৰ প্ৰজাতিত উপলব্ধ এই চিৰসেউজ তৃণজাতীয় গছবিধ ভাৰতবৰ্ষৰ লগতে পৃথিৱীৰ প্ৰায়বোৰ দেশতে পোৱা যায় । পদিনাৰ
Read More...

গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যাত ভুগিছে নেকি? কিছুমান বিশেষ যোগাসন কৰাৰ অভ্য়াস গঢ়ি তোলক

বাতবিষ বা বাতবিষৰ বাবে গাঁঠিৰ তীব্ৰ বিষৰ সমস্যা। ঠাণ্ডাৰ দিনত এই বিষ বেছিকৈ বাঢ়ে। বিশেষকৈ যদি আপোনাৰ বয়স বা ওজন বেছি হয়, তেতিয়া হাড়বোৰ দুৰ্বল হৈ পৰে আৰু বিষৰ সমস্যা বাঢ়ি যায়। যদি আপুনি শীতৰ দিনত এই সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব বিচাৰে,
Read More...

আয়ুস বৃদ্ধিকাৰী খাদ্যসমূহৰ বিষয়ে জানো আহক…

মৃত্যুশয্যাত অন্তিম ক্ষণ গণা ব্যক্তিজনেও আশাকৰে—“যদিহে আৰু কিছু সময়ৰ বাবে জীয়াই থাকিব পাৰিলোহেঁতেন’। দৰাচলতে মৃত্যুক কোনেও আঁকোৱালি ল’বলৈ নিবিচাৰে। তথাপি এয়ে নিষ্ঠুৰ সত্য যে, জন্মিলে এদিন মৰিবই লাগিব। পিচে আমাৰ আয়ুস বৃদ্ধি কৰাত কিছু
Read More...