Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

শীতকালত কিদৰে নিজৰ শৰীৰৰ যত্ন ল’ব লাগে ! কি কি খাদ্য খোৱা উচিত শীতকালত জানো আহক…

হাওঁফাওঁ আৰু হৃৎপিণ্ড:জাৰকালি বায়ু অত্যধিক শীতল আৰু শুকান হৈ পৰাত বহু লোক শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ ৰোগত ভোগা দেখা যায়।হাপানী বা এজমা ৰোগ অধিক পৰিমাণে হোৱা দেখা যায়।বহু লোকক অক্সিজেন দিব লগা হয় আৰু হাপানীৰ চিকিৎসা দিব লগা হয়।তেনেদৰে শীতকালি
Read More...

শীতত আমাৰ প্ৰায় সকলোৰে ছাল শুকান আৰু খহটা হৈ পৰে, ওঁঠযুৰি ফাটে, কিছুমানৰ ভৰিৰ গেৰুৱা ফটা দেখা যায়…

আকৌ শীত। এই শীতত আমাৰ প্ৰায় সকলোৰে ছাল শুকান আৰু খহটা হৈ পৰে। ওঁঠযুৰি ফাটে, কিছুমানৰ ভৰিৰ গেৰুৱা ফটা দেখা যায়। আপুনিও বাৰু এনেবোৰ সমস্যাত ভোগে নেকি ? যদি হয়, তেন্তে চিন্তাৰ কোনো কাৰণ নাই। কাৰণ আমি যদি নিয়মীয়াকৈ প্রাকৃতিক উপাদানেৰে অলপ
Read More...

পানী কেতিয়া , কিয় আৰু কিমান পৰিমাণৰ খাব লাগে জানো আহক…

আমাৰ শৰীৰত যিকোনো কামৰ বাবে নিতান্তই প্ৰয়োজনীয় এক উপাদান হ’ল পানী। এজন ব্যক্তিয়ে বহু সময় খাদ্য নোখোৱাকৈ থাকিব পাৰিলেও কিন্তু পানীৰ অবিহনে দীঘলীয়া সময় ধৰি জীয়াই থকাটো সম্ভৱ নহয়। উল্লেখ্য যে মানৱ শৰীৰৰ প্ৰায় ৭৫% পানীৰে গঠিত ।
Read More...

৩০ বছৰৰ পিছত এনেদৰে ছালৰ যত্ন লওক, মুখলৈ গ্ল’ আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিব…

৩০ বছৰ বয়সৰ পিছত ছালৰ উজ্জ্বলতা কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে। এই সময়ছোৱাত ছালখনক এটা বিশেষ ৰুটিনৰ প্ৰয়োজন হয়। ইয়াত আমি আপোনাক এনে কিছুমান টিপছ গ্ৰহণ কৰি ক’ম যিবোৰ গ্ৰহণ কৰি আপুনি ছালখনক সুস্থ আৰু গ্লোয়িং কৰি তুলিব পাৰে।৩০ বছৰ বয়সৰ পিছত ছালৰ
Read More...

ৰাতি মূলা নাখাব! ৰাতি মূলা খালে শৰীৰৰ ক্ষতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা…

মূলা বহুতো গুণেৰে ভৰপূৰ। কিন্তু ৰাতি মূলা সেৱন কৰিলে শৰীৰৰ বহু ক্ষতি হ'ব পাৰে।সেয়েহে ৰাতি মূলা খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকক। মূলা বহু ধৰণে যেনে চালাড, শাক-পাচলি আৰু পৰঠাৰ ৰূপত খাব পাৰে। ইয়াক খালে সোৱাদ সলনি হোৱাই নহয়, ভুল পদ্ধতিৰে খালে
Read More...

আমলখি খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। কিন্তু, কিছুমান লোকৰ বাবে আমলখি খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে…

আমলখি হৈছে প্ৰতিটো ঋতুতে খাব পৰা খাদ্য। কিন্তু কিছুমান মানুহৰ বাবে আমলখি সেৱন ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে যদিও উপকাৰী নহয়। আহকচোন কেনেকৈ?আমলখি হৈছে প্ৰতিটো ঋতুতে খাব পৰা খাদ্য। আনহাতে, আমলখি ৰুচি, স্বাস্থ্য আৰু সৌন্দৰ্যত সমৃদ্ধ বুলি গণ্য কৰা হয়।
Read More...

গাখীৰৰ লগত মিহলাই মাত্ৰ এটা বস্তু খাওক আৰু গাঁঠিৰ বিষকে ধৰি বহু সমস্যাৰ পৰা আপুনি সকাহ পাব…

গাখীৰ খোৱাতো সকলোৰে বাবে উপকাৰী। গাখীৰত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলচিয়াম থাকে যাৰ ফলত হাড় মজবুত হয়। গাখীৰ হৈছে শৰীৰ গঠন কৰা খাদ্য,পান কৰা যিয়ে শৰীৰক বহু উপকাৰ দিয়ে, কিন্তু আজি আমি আপোনালোকক এনে এটা গুড়িৰ বিষয়ে ক'ম, যিটো গাখীৰৰ লগত মিহলাই
Read More...

বৰষুণৰ বতৰত এই কেইবিধ সহজ সোৱাদযুক্ত ৰেচিপিৰ জুতি লওক…

আমাৰ সকলোৰে প্ৰিয় বাৰিষা ঋতুৰ এক সুকীয়া মাদকতা আছে, আছে এক সুকীয়া আমেজ। বৰষুণৰ বতৰত ধোঁৱা ওলাই থকা একাপ চাহৰ সৈতে গৰম গৰম চিঙৰা, পকৰি, চপ আদি ভজা বস্তু বিলাক খাবলৈ আমি সকলোৱে নিশ্চয় ভাল পাম। পিছতে ক’ভিড মহামাৰীৰ ফলত বাহিৰত খাবলৈ
Read More...

পনীৰ খাই ভাল পাই নেকি? অধিক পনীৰ খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকক! শৰীৰৰ ক্ষতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা…

পনীৰ খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল বুলি ধৰা হয়। কিন্তু যদি আপুনি অধিক পৰিমাণে পনীৰ সেৱন কৰে, তেন্তে ইয়াৰ ৫টা ডাঙৰ অসুবিধাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হ’ব পাৰে। ঘৰত যদি কোনো উৎসৱ থাকে আৰু তাত পনিৰৰ তৰকাৰী বনোৱা নহয়, নহ'লে উৎসৱত আনন্দ নাথাকে।
Read More...

বিশ্বত দিনক দিনে বৃদ্ধি পাইছে মহিলাৰ স্তন কেন্সাৰ! স্তন কেন্সাৰ যেন সাধাৰণ ৰোগলৈ পৰিণত হৈছে

স্তন কেন্সাৰৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টিৰ বাবে ৱাকোল ইণ্ডিয়াই কেন্সাৰ পেচেণ্টছ এড এছ’চিয়েশ্যনৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব কৰিছে।পৰিসংখ্যা অনুসৰি প্ৰতি ৪ মিনিটৰ মূৰে মূৰে এগৰাকী মহিলাৰ স্তন কেন্সাৰ ধৰা পৰে – যিটো বিশ্বজুৰি আৰু ভাৰতত মহিলাসকলৰ মাজত সংঘটিত
Read More...