Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

তিতা কেৰেলাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

তিতা কেৰেলাত থকা পলিপেপ্টাইড-পি নামৰ ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্টে তেজৰ চুগাৰ হ্ৰাস কৰে৷ তিতা কেৰেলাত থকা ’চাৰটিন’ আৰু এবিধ লেক্টিনেও তেজৰ চুগাৰ কমায় ৷
Read More...

কুকুৰে কামুৰিলে অৱহেলা নকৰি অতিশীঘ্ৰে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল‌ওঁক…

কুকুৰে কামুৰিলে অৱহেলা কৰাটো মুঠেও উচিত নহয়। অকল কুকুৰেই নহয়, মেকুৰী, গাহৰি অথবা যিকোনো ঘৰচীয়া আৰু বনৰীয়া কৃদন্তী জন্তুৱে কামুৰিলে নাইবা আঁচুৰিলে ইয়াক এটা সামান্য ঘটনা বুলি অৱহেলা কৰা উচিত নহয়। কাৰণ ইয়াৰ ফলত ‘জলাতংক’ (Hydrophobia)
Read More...

খাদ্য খোৱাৰ পিছত নেমুৰ পানী খাব লাগে! লাভ কৰিব বহু উপকাৰিতা…

নেমুৰ পানীঃ খাদ্য খোৱাৰ পিছত নেমুৰ পানী খাব লাগে, এই আচৰিত উপকাৰিতা স্বাস্থ্যৰ বাবে উপলব্ধ হ’বনেমুৰ পানীৰ উপকাৰীতা: নেমুৰ পানী স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু যদি আপুনি খাদ্য খোৱাৰ পিছত কুমলীয়া পানী খায় তেন্তে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ
Read More...

গুৰৰ বিশেষ ঔষধি গুণসমূহ জানো আহক…

অসমীয়া সমাজত খাদ্যসামগ্ৰী হিচাপে গুড় প্ৰয়োগৰ এক পুৰণি পৰম্পৰা আছে । চেনিৰ বিকল্প হিচাপে চাহৰ উপৰিও বিভিন্ন ধৰণৰ জা-জলপান,পিঠা-পনা আদিত ইয়াৰ প্ৰয়োগ ঘটাই খাদ্যসামগ্ৰীৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰা হয় । সাধাৰণতে গ্ৰামাঞ্চলত গুড়ৰ প্ৰয়োগ বেছি
Read More...

ঠাণ্ডাৰ দিনত আমাৰ দেহত বিষসমূহ বাঢ়ি অহাৰ মূল কাৰণ সমূহ জানো আহক…

জাৰৰ দিন সঁচাকৈয়ে মধুৰ । জাৰৰ দিনৰ জুইকুৰা , পুৱাৰ মিঠা মিঠা ৰ’দকন , গা ধোঁওতে পানীৰ প্ৰথম স্পৰ্শত জিকাৰ খাই উঠা , এই আটাইবোৰেই মধুৰ । কিন্তু সকলোৰে কাৰণে যেন মধুৰ নহয় এই জাৰৰ দিনবোৰ ! শুকান হৈ পৰা ছাল , ফটা ওঁঠ , গোৰোহা আৰু বাঢ়ি অহা
Read More...

দিনে দিনে বৃদ্ধি পাইছে ডেংগু । সজাগ হওক আতংকিত নহ’ব…

শেহতীয়াভাৱে অসমৰ বিভিন্ন ঠাইত পুনৰ ডেংগু জ্বৰে আতংকৰ সৃষ্টি কৰিছে।ডেংগু জ্বৰ এবিধ ভাইৰাছ (ফ্লেবিভাইৰাছ-Flavivirus)ৰ দ্বাৰা হয়।বিশেষকৈ গ্ৰীষ্মকালত যেতিয়া মহৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হয় তেতিয়া ইয়াৰ আক্ৰমণ অধিক হয়।এডিচ প্ৰজাতিৰ মহৰদ্বাৰা ডেংগু
Read More...

শ্বেম্পু কৰাৰ আগতে মূৰৰ ছালত এলোভেৰা জেল লগাওক আৰু চুলিৰ সমস্যাৰ দূৰ কৰক…

সকলোৱে বিচাৰে তেওঁলোকৰ চুলি শক্তিশালী আৰু সদায় জিলিকি থকা। এনে অৱস্থাত এলোভেৰাই আপোনাৰ প্ৰতিটো সমস্যা দূৰ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাবে আমি বহু ধৰণৰ চেম্পু, হেয়াৰ মাস্ক আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ হেয়াৰ কেয়াৰ প্ৰডাক্ট প্ৰয়োগ কৰো। কিন্তু ইয়াৰ
Read More...

কিমান পৰিমাণৰ চেনি স্বাস্থ্যসন্মত আপুনি জানেনে…

কিছুদিন আগেয়ে ‘দ্য এনালচ্ অব্ ইণ্টাৰ্নেল মেডিচিন’ নামৰ এখন স্বাস্থ্যবিষয়ক জাৰ্ণেলত এটা নিবন্ধ প্ৰকাশিত হৈছে। নিবন্ধৰ প্ৰস্তুতকৰ্তা আছিল এদল প্ৰতিষ্ঠিত বিজ্ঞানী। তেওঁলোকে বিশ্বজুৰি চেনি কমকৈ খাবলৈ দিয়া পৰামৰ্শৰ তীব্ৰ সমালোচনা কৰিছে।
Read More...

নাৰিকল তেলৰ বিভিন্ন ঔষধি গুণ জানো আহক…

নাৰিকল তেলে এলঝেইমাৰ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে।পৰিপুষ্টি বিজ্ঞানত প্ৰমাণ হৈছে যে নাৰিকল তেল যিসকলে খায়, তেওঁলোকৰ হৃদৰোগ আৰু উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে।নিয়মীয়াকৈ নাৰিকল তেল খালে বৃক্কৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ হয়।
Read More...

টোপনি কম পৰিমাণে হ’লে হ’ব পাৰে কিডনিৰ ৰোগ…

এটা অধ্যয়নৰ মতে যিসকল লোকে ৰাতি ছয়ঘন্টাতকৈ কম সময় শোৱে, তেওঁলোকৰ জটিল কিডনিৰ ৰোগ হোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি পায়। নিশা টোপনিত বাৰে বাৰে ব্যাঘাত হৈ থাকিলে কিডনি ফেইল হোৱাৰ আশংকাও বৃদ্ধি পায়। কিডনিৰ ৰোগত ভুগি থকা লোকসকলৰ প্ৰায়ে উচ্চ ৰক্তচাপ,
Read More...