স্বাস্থ্য বাৰ্তা

বিদেশী মানুহেও ভাৰতৰ এই ৮ টা বিখ্যাত পনীৰ ৰেচিপি খায়…

ভাৰতৰ অন্যতম বিখ্যাত আৰু স্বাস্থ্যকৰ দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ ভিতৰত পানীৰ। পনীৰ বহুতো ৰেচিপি বনোৱা হয়। কেৱল এয়াই নহয়, পনিৰ এনেকুৱা এটা সামগ্ৰী য’ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে...

শীতকালত খাব লাগে মিঠা আলু, ভালে থাকিব হৃদযন্ত্ৰ আৰু চকু…

মিঠা আলুৰ উপকাৰিতা: মিঠা আলুত আঁহ, প্ৰটিন, পটাছিয়াম, আইৰণ, ভিটামিন আদি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। মিঠা খালে শৰীৰৰ বহু ৰোগ নিৰাময় হয়। শীতকাল আৰম্ভ...

এদিনত কেঁচা পিঁয়াজ কিমান খাব লাগে জানেনে…

পিঁয়াজৰ প্ৰতিটো খাদ্যতে খাদ্যতে আমাক লাগে। শাক-পাচলিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি যিকোনো টেঙা খাদ্যলৈকে সকলোতে পিঁয়াজ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কেঁচা পিঁয়াজ খোৱাৰ বহু পাৰ্শ্বক্ৰিয়া আছে।...

শীতকালত কি কি শাক খাব লাগে জানেনে…

আমৰা বায়ুপিত্ত, ৰক্তদোষ, গ্ৰহণী, অৰুচি, উদৰ ৰোগ, অগ্নিমান্দ্য, শৰীৰ দুৰ্বলতা, পয়ালগা, বাতবিষ, বসন্ত, ভৰিত পানীয়ে খোৱা, গেষ্ট্ৰিক আলচাৰ ইত্যাদি ৰোগত উপকাৰী। মিথি শাক বহুমুত্ৰ, অৰুচি, গৰ্ভাশয়ৰ ৰোগ,...

কম বয়সতে হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বৃদ্ধি পাইছে! কিন্তু কিয়…

যোৱা কেইবছৰমানৰ পৰা হাৰ্ট এটেকৰ ঘটনা দিনক দিনে বাঢ়িছে। আমি আমাৰ জীৱনত বহুতো বস্তু খাওঁ যিবোৰ আমি খাব নালাগে। এই খাদ্যই আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত...

Popular