Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

নহৰু কিয় বেছিকৈ খাব নালাগে জানেনে…

নহৰু কিয় বেছিকৈ খাব নালাগে জানেনে? নহৰু খোৱাৰ ফলত আমাৰ শৰীৰে বহু উপকাৰ লাভ, কিন্তু অত্যধিক সেৱন কৰিলে ক্ষতিকাৰক বুলি প্ৰমাণিত হ'ব পাৰে। নহৰুত ভিটামিন বি ১, কেলচিয়াম, তাম, পটাছিয়াম, ফছফৰাছ আৰু আইৰণকে ধৰি বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
Read More...

ৰঙা চাহত থকা এন্টিঅক্সিডেণ্টে হাৰ্টৰ বিভিন্ন ৰোগ প্ৰতিৰোধত সহায় কৰে…

🍀 ৰঙা চাহত বিভিন্ন উপকাৰী এন্টিঅক্সিডেণ্ট পোৱা যায় যিয়ে আমাৰ শৰীৰক ফ্ৰি ৰেদিকেলৰ প্ৰতিকূল প্ৰভাৱৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। 
Read More...

মধুৰিআমৰ উপকাৰীতাৰ বিষয়ে জানক…

গ্ৰীষ্মকালীন ফলমূলবিলাকৰ ভিতৰত এবিধ উত্তম ফল মধুৰিআম বা গুৱাভা। মধুৰিআম দেখাত নাচপতিৰ দৰে। কেঁচাতে সেউজীয়া যদিও পকিলে পাতল হালধীয়া বা গুলপীয়া দেখা যায়। ভিতৰত অসংখ্য গুটিৰে ভৰা। বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ মধুৰিআমবোৰৰ ভিতৰভাগ বগা যদিও এবিধৰ পকিলেও
Read More...

খেজুৰে কলাইটিছ, ক’ল’ন কেন্সাৰক প্ৰতিহত কৰিব পাৰে…

গৱেষকৰ অধ্যয়নৰ পৰা জনা যায় যে বিবিধ ফলৰ তুলনাত খেজুৰত পুষ্টিদ্ৰব্য অধিক নাথাকে। কিন্তু যিকেইবিধ পুষ্টিদ্ৰব্য থাকে, সেয়া সুস্বাস্থ্যৰ বাবে অতি প্ৰয়োজন। খেজুৰত অধিক পৰিমাণৰ শৰ্কৰা থাকে বাবেই খাবলৈ অধিক সুস্বাদু হয়। ইয়াৰ গুণসমূহ
Read More...

কামৰূপ মহানগৰত আয়ুষ্মান কাৰ্ডৰ আনুষ্ঠানিক শুভ বিতৰণ

বৃহস্পতিবাৰে কামৰূপ মহানগৰ জিলাত আয়ুষ্মান কাৰ্ডৰ আনুষ্ঠানিক বিতৰণী অনুষ্ঠানৰ শুভ উদ্ধোধন কৰা হয়৷ কামৰূপ মহানগৰ জিলা উপায়ুক্ত কাৰ্যালয়ৰ সভাকক্ষত আয়োজিত এই অনুষ্ঠানৰ
Read More...

কলডিল যথেষ্ট পুষ্টিকাৰক আৰু ঔষধি গুণসম্পন্ন…

কলডিল সকলো জনগোষ্ঠীৰে অতি প্ৰিয় পাচলি। কলডিলৰ ভিতৰত ভীমকলৰ ডিল অতি সুস্বাদু। পাহাৰীয়া কলৰ ডিলবোৰো সাধাৰণতে তিতা হোৱা হেতুকে সৰ্বসাধাৰণে ভীমকলৰ ডিল পাচলি হিচাপে গ্ৰহণত অগ্ৰাধিকাৰ দিয়ে। অৱশ্যে ইয়াৰ চাহিদা ক্ৰমে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰাত বজাৰত
Read More...

ক’লা জামুৰ উপকাৰীতাৰ বিষয়ে জানক…

জামুৰ আন আন কেইটিমান উপকাৰী প্ৰয়োগ হ'ল - সুলভ মূল্যৰ সুগন্ধি আতৰ বনোৱাত ব্যৱহৃত হয়৷জাম, জেলি, চৰবত আদি বনোৱা হয়৷ জামু গুটিৰ পৰা ডায়েবেটিজ ৰোগীৰ বাবে উপযোগী
Read More...

কি কি কাৰণত হৃদৰোগ যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি হয় জানক…

১. ধূমপান বন্ধ কৰক। ধুমপানৰ ফলত হৃদৰোগ যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি পায়।কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা পৰীক্ষা কৰি থাকিব আৰু নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব। ২. ৰক্তচাপৰ
Read More...

গ্ৰীষ্মকালত এই সমূহ শাক-পাচলি সেৱন কৰি সহজে ওজন কমাব পাৰি

যিসকলে ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে অসুবিধাৰ সন্মুখীন হয়, তেওঁলোকৰ বাবে গ্ৰীষ্মকাল এটা ভাল ঋতু। এই ঋতুত আপুনি সহজেই ওজন কমাব পাৰে। এই ক্ষেত্ৰত আমি আপোনাক কিছুমান শাক-পাচলিৰ নাম ক'ম, যি সমূহ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি আপুনি ওজন হ্ৰাস কৰিব পাৰে…
Read More...

ব্ৰেড, বিলাহী পৰা তৰমুজলৈকে এই ১০ টা খাদ্য সামগ্ৰী ভুলতেও ফ্ৰীজত নাৰাখিব…

প্ৰায়ে মানুহে প্ৰতিটো খাদ্য সামগ্ৰী নষ্ট হোৱাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ ফ্ৰীজত ৰাখে। কিন্তু, আপুনি জানেনে তেনে কৰাটো যে ভুল, কাৰণ কিছুমান বস্তু ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে। দহটা বস্তু আছে যিবোৰ আমি কেতিয়াও ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে। শেহতীয়াকৈ মাষ্টাৰ চেফ
Read More...